Musa Anter 30 yıl önce öldürüldüğü yerde anıldı

Kürt aydın Musa Anter, Diyarbakır’da 20 Eylül 1992 öldürüldüğü Seyrantepe semti 36. sokakta anıldı. Musa Anter cinayeti davasında zaman aşımı süresi bugün doluyor. Davanın 37. duruşması bugün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Musa Anter 30 yıl önce öldürüldüğü yerde anıldı

Musa Anter için Diyarbakır’da düzenlenen anmaya HDP Milletvekilleri İmam Taşçıer, Gülistan Koçyiğit, Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, HDP İl Eşbaşkanları Zeyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, gazeteciler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KALEMİ SUSTURMAK İSTEDİLER

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet Mahallesi 36. Sokak’taki anmada konuşan Dicle Fırat Gazeteciler Cemiyeti (DFGC) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Anter’in katledilmesi ile kurşunun bir halkın diline ve hakikat arayışına sıkıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Ape Musa katledilerek bu halk dilsiz, kalemsiz bırakılmak ve susturulmak istendi. Kürt basınının çınarı katledilerek bu halk susar diye düşünüldü. Bu çınara vurulan her darbe bu halkın kültürüne ve dilene yönelikti. Bu çınarın dalları kırılarak bu halk kör, dilsiz ve sağır bırakılmak istendi. Evet öğretmenimiz Ape Musa’mız bu sokakta katledildi. Kelimi kanlar içinde kaldı ancak ardılları o kalemi aldı ve gerçekleri yazmaya devam ettiler. Bugün Ape Musa’nın katledilmesinin 30. yılı. Yarın Ankara’da onun katledilmesine ilişkin görülecek davada, bir kez daha Ape Musa katledilmek isteniyor. 90’larda JİTEM emriyle katledildi Ape Musa. Dün bu katliamlarla yüzleşmek isteyenler, yargılayacakları söyleyenler bugün bu davayı sonuçsuz bırakarak katillere sahip çıkıyor.”

Konuşmaların ardından Musa Anter’in öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı.

ANTER DAVASI BUGÜN GÖRÜLECEK

Musa Anter cinayetiyle davasının 36’ncı duruşması 15 Eylül’de Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 21 Eylül’e (yarın) yani zaman aşımından bir gün sonraya ertelendi.  Musa Anter cinayetinde davanın zaman aşımı süresi bugün (20 Eylül) doluyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler