Musa Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP’li Musa Farisoğulları hakkında 26 yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması ertelendi.

Musa Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

“KCK Ana Davası”ndaki cezasının onanmasının ardından vekilliği düşürülerek tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Farisoğulları hakkında "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak", "halkı yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kışkırtmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" iddialarıyla açılan davanın 2’nci duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakkında 26 yıl hapis istenen Farisoğlulları, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılmadı. Avukatları duruşmada hazır bulundu.

AVUKATLARIN TALEBİ

Sanık avukatı, gizli tanık “Sabır”ın beyanlarının celse arasında kendilerinden habersiz alındığını ve bunu kabul etmediklerini ifade etti. Kendilerinin de hazır olduğu bir duruşmada gizli tanığın yeniden dinlenmesini talep edilirken, dinlenmeyen diğer gizli tanıkların da kendilerinin bulunduğu bir duruşmada dinlenmesine karar verilmesini istedi.

İddia makamı, dinlenmeyen gizli tanıklar “Tosun”, “Hafız”, “Uzay Ek” ve “Yıldız”ın beyanlarının alınmasına, Farisoğulları'nın ikametgahında el konulan dijital materyallerinin inceleme raporunun beklenmesini talep etti.

GİZLİ TANIKLAR DİNLENECEK

Mahkeme, henüz dinlenmeyen gizli tanıkların celse arasında avukatların soru sorma hakkının dikkate alınarak, gizli tanıklar “Tosun”, “Hafız”, “Uzay Ek” ve “Yıldız”ın ses ve görüntüleri değiştirilerek hazır edilmeleri için Tanık Koruma Şubesi'ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz