'Müslümanların soykırıma uğradığını gösteren onlarca toplu mezar var'

Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca,şu ana kadar Ermenilerin soykırım iddialarını destekleyecek belgeler, toplu mezarlar ortaya çıkmadığını, ancak Müslümanlar'ın soykırıma uğradığını gösteren onlarca toplu mezarın açığa çıkarıldığını söyledi.

'Müslümanların soykırıma uğradığını gösteren onlarca toplu mezar var'
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, 'Yüzüncü yılında Ermeni meselesi' konulu panel düzenlendi.Moderatörlüğünü Bülent Ecevit ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yaptığı panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Panelistlerden Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Ermeni konusunda bir propaganda yapıldığını, bunu Ermeni sorununu savunanların yaptığını söyledi.Prof. Dr. Karaca, "Opropaganda ki bize dikte ettiriliyor. Biz o şekilde inandırılmak zorunda bırakılıyoruz. Algımız böyle kontrol ediliyor" dedi.
Sahte belgeciliğin Ermeni iddialarının temel dayanağı olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle devam etti:
"İddiayagöre1.5 milyon insan öldürüldü. Bunun birresmi olur, bunun bir görgü şahidi olur, belgesi olur. Ortada somut bir şey yok. Anadolu'yu kazıyorsun hep Müslüman kemikleri çıkıyor. Şu ana kadar Ermenilerin soykırım iddialarını destekleyecek belgeler, toplu mezarlar ortaya çıkmamıştır. Müslümanların soykırıma uğradığını gösteren onlarca toplu mezar açığa çıkarılmış ve çıkarılmaya da devam etmektedir. Bu katliamlar için sessiz kalan büyük güçler Ermeni işbirliğiyle sahte belgeler üretmeye ve kullanmaya devam etmektedir."
Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çolak ise "Biz bu olayın soykırım olmadığını çok iyi biliyoruz.Son zamanlarda Türkiye'de moda olan algı meselesi. İşin içine bir de propaganda girince bambaşka bir boyut alıyor. Soykırım olmadığı konusunda dünyayı ikna etmemiz lazım. Ama buraya kadar edemedik. Başarısız olduk. Türkiye, Ermeni meselesi konusundaki tezlerini temellendirirken tehcir olayından daha çok tehcirden önceki ve sonraki Ermeni terör olayları üzerinde durmalıdır. Aksi taktirde bu tartışmayı Ermeni tezleri yönlendirmiş ve sonuçlandırmış olur" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler