Mustazaf-Der'e destek

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Aziz Aslan, hükümetin demokratikleşme adımları ile sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanına daha bir genişletmesi beklenirken, Mustazaf-der ile ilgili mahkemece verilen bu kapatma kararının hükümetin demokratikleşme yönündeki çalışmalarının önüne konulan bir dinamit olarak gördüklerini söyledi.

Mustazaf-Der'e destek

Diyarbakır 2. asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Mustazaf-Der’in, yasadışı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle açılan kapatma davasının Yargıtay tarafından onanmasına tepki geldi. Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Aslan, Eğitim Bir-Sen Toplantı salonunda düzenlediği basın açıklamasında, Hükümetin demokratikleşme adımları ile sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanına daha bir genişletmesi beklenirken, Mustazaf-der ile ilgili mahkemece verilen bu kapatma kararının hükümetin demokratikleşme yönündeki çalışmalarının önüne konulan bir dinamit olarak gördüklerini söyledi.

“YASAL ZEMİNDE İFADE ETMENİN ÖNÜ KAPATILDI”

Sivil tolum kuruluşları olarak faaliyetini sürdüren mustazaf der’in kapatılmasının yasal zeminde kendini ifade etmenin önünün kapatıldığını savunan Aslan, “Hükümetin özgürlükler ve demokratikleşme adımlarını destekleme bağlamında sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanının daha bir genişletilmesi gerekirken yargının tamamen ideolojik olduğu inandığımız garabet mesabesindeki bu haksız uygulamaya dur demelidir. Hükümetin 28 Şubat post modern darbesinin kirli kalıntılarıyla mücadele ettiği bir süreçten sivil inisiyatifi temsilcisi konumundaki sivil toplum kuruluşlarına yönelik yargının hukuksuz uygulamalarına son verilmelidir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz