Mustazaf-Der'e STK desteği

Aralarından Peygamber Sevdalıları Platformu’nun da bulunduğu birçok platform ve Türkiye’nin değişik illerden gelen 100’ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu’nun Başkanları, kapatılan Mustazaf Der’in Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret ederek, derneğin yanında olduklarını ve yapılan zulmü kınadıklarını açıkladılar.

Mustazaf-Der'e STK desteği

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin Yargı tarafından kapatılmasına herkesimden tepkiler gelmeye devam ederken, derneğe en büyük destek STK’lardan geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Kuran Nesli Platformu, Umut Kervanı Platformu, Tesettür Seferberliği Platformu, Özgür Kudüs Platformu ile Türkiye genelinde faaliyet yürüten 100’ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanları, kapatılan Mustazaf Der’in Diyarbakır Şubesi’nde bir araya geldiler.

STK ve Platform başkanları, Mustazaf Der’in yanında olduklarını ifade ederken verilen kapatma kararını da kınadıklarını açıkladılar. Ayrıca, ortak bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını STK ve Platformlar adına Hür Der Batman Şube Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu okurken, açıklama önce kapatılan Mustazaf Der’in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz kısa bir konuşma yaptı.

 

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM “

Daha önce de beraber çalıştıkları sivil toplum kuruluşları, desteklerini sunmak amacı ile zahmet ederek buraya geldiklerini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi; “Daha önce şubelerimiz ile beraber bir istişare toplantısı düzenlemiştik. Bugün de ortak platformda beraber çalıştığımız sivil toplum kuruluşları ile Türkiye’nin değişik yerlerinde gelen sivil toplum kuruluşları ile 2’nci bir istişare toplantısı yaptık. Bize desteklerini sundukları için Allah hepsinde razı olsun. Gerek buraya kadar zahmet edip gelenlere, basın açıklamaları ile ve gerekse de telefon ile bize arayıp desteklerini sunan tüm STK’lara buradan sizin aracılığınızla teşekkürlerimi iletiyorum.”

“KEYFİ, HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE KAPATILDI “

Daha sonra basın açıklamasını STK ve Platformlar adına okuyan Hür Der Batman Şube Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'de gerek faaliyetleri gerekse de taşıdığı misyonu ve etki alanı itibariyle önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’nin tamamen keyfi, haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldığını söyledi.

“BU KARAR TÜM STK’LARA GÖZDAĞIDIR “

Verilen ve onanan bu kararın sadece bir derneğin kapatılması olarak okumanın isabetli olmayacağını belirten Yapıcıoğlu, bu kararın, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının işlevlerini katletme, fertlerin temel hak ve hürriyetlerini ihlal etme, toplumsal talepleri bastırma ve cezalandırma yönüyle bir hukuk cinayeti ve aynı alanda faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşlarına da bir gözdağı olduğunu söyledi.

 

“TÜM BUNLAR GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Yapıcı oğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bununla birlikte şiddetle iç içe geçmiş, toplumsal ve ahlaki çöküntüye zemin hazırlayan, tüm çaba ve enerjilerini manevi değerlerin ifsadı için kullanan, sapık ve anormal ilişkileri normalleştirmeyi misyon edinen nice dernek ve kuruluşların aşikâr olarak gerçekleştirdikleri ifsad çalışmalarının görmezden gelinerek; tüm varlığını halkının sosyal, kültürel ve ekonomik anlamdaki ihyasına adayan, toplumun maddi ve manevi olarak kalkınması için faaliyetler yapan, fakir ve muhtaçların elinden tutan, ahlaki yozlaşmaya karşı mücadele eden, uyuşturucu bataklığına saplanan genç bireyleri bulundukları durumdan çıkaran, toplumsal ihtilaf ve kan davalarını çözüme kavuşturan, manevi değerlerin yeniden inşası amacını taşıyan etkinliklerle sayısı milyonları bulan insanları buluşturan ve daha birçok hayırlı faaliyetleri gerçekleştiren Mustazaf-Der'in yargı eliyle kapatılması, adil (!) yargının rafa kaldırılıp, İslami hassasiyete sahip zümrelerden hayat hakkının alınmasıdır. Ayrıca bu karar, Yüksekova şube başkan yardımcısının katledilmesine kadar varan her türlü saldırı ve karalama politikalarına karşı sağduyu çağrısında bulunan Mustazaf-Der'e yönelik olarak gerçekleştirilen sindirme ve yok etme faaliyetlerinin sonuncusudur.”

 

“MUSTAZAF DER’E DESTEK, ZULMÜ KINAMAK İÇİN BURADAYIZ”

Yapıcıoğlu, uygulamaya konan bu skandal kararın; Mustazaf-Der'in ilkelerinden taviz vermeden Hakk için halka hizmet gayesi taşıdığı, birilerinin adını değil yalnız Allah'ın adını yüceltme misyonunu yüklendiği, insanları kula kulluktan vazgeçirip Allah'a kulluğa çağırdığı, ilahlık iddiasında bulunanların maskelerini düşürdüğü ve halkının inancına ve birliğine sahip çıkma yolunda faaliyetler yürüttüğü gerekçesinden dolayı verildiğine inandıklarını söyledi ve Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde faaliyet gösteren dernekler olarak, kapatılan Mustazaf-Der'in yalnız olmadığını göstermek ve uğradıkları zulmü yerinde kınamak amacıyla burada olduklarını söyledi.

 

“YAPACAKLARI ÇALIŞMALARA DESTEK VEREREK MİSYONUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ “

Ziyaretlerinin bir diğer amacı da Mustazaf-Der’in bundan sonra izleyeceği yol haritasını öğrenmek ve çalışmalarının destekçileri olmak olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, Mustazaf-Der camiasının bundan sonra atacağı adımları ve yapacakları çalışmaları destekleyeceklerini ve misyonunu devam ettireceklerini ilan etti. Yapıcıoğlu son olarak “Kuruluşu, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve öncülük ettikleri oluşumlar ile sivil toplum alanında bir çığır açan Mustazaf Der’i; insani yardım, sosyal ve kültürel etkinlikler, dini, fenni ve ahlaki eğitim ile toplumsal kardeşlik alanlarında yaptıkları hayırlı çalışmalardan dolayı da ayrıca tebrik ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz