Mutlu Kaya'nın eski erkek arkadaşı tutuklandı!

Sesi Çok Güzel yarışmasıyla tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Diyarbakırlı Mutlu Kaya dün başından vurulmuştu. Mutlu Kaya olayıyla ilgili araştırmalar devam ederken, 3 şüpheli olarak belirlenen Mutlu Kaya’nın eski erkek arkadaşı tutuklandı, diğer iki kişi ise serbest kaldı. Mutlu Kaya olayı ile ilgili ayrıntılar ve son sağlık durumu. İşte ayrıntılar…

Mutlu Kaya'nın eski erkek arkadaşı tutuklandı!

Olayla ilgili adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden genç kızın eski erkek arkadaşı olduğu bildirilen Veysel E. tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı

Fox TV’de yayınlanan Sesi Çok Güzel yarışmasıyla tüm Türkiye’nin beğenisini kazanan 19 yaşındaki genç kız Mutlu Kaya'nın Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde silahlı saldırıya uğraması ile alakalı adliyeye sevk edilen 3 kişiden eski erkek arkadaşı olan kişi tutuklandı.

İha’nın haberine göre; Mutlu Kaya'nın, Fatih Mahallesi'ndeki evinde silahla başından vurularak ağır yaralanmasına ilişkin soruşturma kapsamında  gözaltına alınan Veysel E, Ramazan L. ve Cemil Ç'nin adliyedeki sorgusu  tamamlandı.

Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki işlemlerin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden genç kızın eski erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Veysel E, "öldürmeye teşebbüs" suçu sebebiyle tutuklandı.

Diğer şüpheliler Ramazan L. ve Cemil Ç. adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.

Emniyetteki ifadesinde Mutlu Kaya’ya saldırıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Veysi E., "Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım" dedi.

Olay günü Alkol aldığını, gece saat 03.00 sıralarında olayın meydana geldiği bölgeye gittiğini anlatan Veysi E., "Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onu çok seviyorum nasıl onu vururum. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden bunlara başladım" ifadelerini kullandı. Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu iddia eden Veysi E., "Ailesi bana tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Ben o yarışmalara katılmasını istemiyordum daha önce de ’O Ses Türkiye’ yarışmasına katılacaktı ona da izin vermedim. Beni dinledi o yarışmaya gitmedi" şeklinde konuştu.

Gözaltındaki Veysi E. ile arkadaşları R.L. ve C.Ç. sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

MUTLU KAYA'NIN SON SAĞLIK DURUMU?

Öte yandan saldırıda başından ağır yaralanan Kaya'nın, Gazi Yaşargil  eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor.  Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz