Nefes kesen koreografi!

Diyarbakır’da lise öğrencileri Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümünü ‘Ay Yıldız’ koreografiyle kutladı

Nefes kesen koreografi!

Diyarbakır’da Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü yaptıkları rakamlı ‘100 ve Ay Yıldız’ koreografisiyle kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünün kutlamaları Diyarbakır’da sürüyor. Bu kapsamda bir araya gelen lise öğrencilerin okudukları Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bir araya geldi. Öğrenciler rakamla ‘100 ve Ay Yıldız’ koreografisi yaptı. Marş ve şarkıların söylendiği etkinlik büyük beğeni topladı.

‘PIRIL PIRIL BİR NESİL YETİŞTİRİYORUZ’

Etkinlikte konuşan Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Cengiz, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andıklarını söyledi. Cengiz, “Bu cennet toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla kurduğumuz bu cennet vatanını Cumhuriyet ile taçlandırışımızın 99’uncu yılını kutlayıp 100. Yılına giriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk 'ün bizden istediği gibi, ‘Öğretmenler Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister’ şiarıyla pırıl pırıl bir Nesil yetiştiriyoruz. Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler