Nevruz Bayramı'nda köşe mahalle olaylı kutlamaları! Nevruz nedir?

Nevruz bayramı nedir? Nevruz bayramı kutlanacak mı? Nevruz bayramı PKK'nın bayramı mı? Şırnak'ta yasak kararına rağmen Nevruz kutlaması yapan gruba polis müdahale etti. Ağrı'da bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı

Nevruz Bayramı'nda köşe mahalle olaylı kutlamaları! Nevruz nedir?

Nevruz bayramı nedir? Nevruz bayramı kutlanacak mı? Nevruz bayramı PKK'nın bayramı mı? Şırnak'ta yasak kararına rağmen Nevruz kutlaması yapan gruba polis müdahale etti. Ağrı'da bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı

Şırnak'ta yasak kararına rağmen Nevruz kutlaması yapan gruba polis müdahale etti.Ağrı'da bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı. Ağrı'nınDoğubayazıt ilçesinde, HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ın Nevruz kutlamalarına katılıp ayrılmasından sonra, bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı. Şanlıurfa Valiliği, il merkezi ve ilçelerde Nevruz kutlamaları, yürüyüş ve basın açıklamalarının 4 gün boyunca 17-18-19-20 Mart 2016 tarihlerinde yasaklamasına rağmen HDP ve DBP'li grup kutlamanın yapılacağı alana girince polis müdahale etti. Mersin'de polisler Nevruz kutlaması sonrası uyarılara rağmen dağılmayarak taş atan grubu gaz bombası atarak dağıttı.

SİLOPİ'DE POLİS, GRUBA DAĞILMALARI YÖNÜNDE UYARI YAPTI

İlçe binası önünde bir araya gelen grup, halaylar çekerek, sloganlar attı. Bir süre sonra olay yerine gelen polis, gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı.

FAYSAL SARIYILDIZ KISA BİR GÖRÜŞME YAPTI

Bunun üzerine polis yetkilileri ile grubun içerisinde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız kısa bir görüşme yaptı.

GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMADI

Ancak görüşmeden sonuç çıkmadı. Polis bir kez daha uyardığı gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun içerisinde bulunan bazı şahıslar da polise taş attı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayda bir polis memuru hafif bir şekilde yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

BİR GRUP GÖSTERİCİNİN YOL KESMEK İSTEMESİ ÜZERİNE OLAYLAR ÇIKTI

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Nevruz kutlamalarına katılıp ayrılmasından sonra, bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı.

ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Doğubayazıt Belediyesi önünde yapılan Nevruz kutlamasına HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı katıldı.

YOLDA ATEŞ YAKARAK BARİKAT KURMAK İSTEDİLER

Yapılan kutlamanın ardından Demirtaş'ın Van'a gitmesinden sonra HDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup yolda ateş yakarak barikat kurmak istedi. Bunun üzerine gruba müdahale eden polis, kapatılan yolu açmaya çalıştı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Gruptakilerin taş ve sopalarla saldırmasına karşılık polis, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi. Çıkan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.

ŞANLIURFA'DA YASAĞA RAĞMEN KUTLAMANIN YAPILACAĞI ALANA GİRDİLER

Şanlıurfa Valiliği, il merkezi ve ilçelerde Nevruz kutlamaları, yürüyüş ve basın açıklamalarının dört gün boyunca 17-18-19-20 Mart 2016 tarihlerinde yasaklamasına rağmen HDP ve DBP'li grup kutlamanın yapılacağı alana girince polis müdahale etti.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Paşabağı Mahallesinde ŞUTİM yanındaki Nevruz alanında toplanan kalabalığa polis müsaade etmedi. Polisin sürekli grubun dağılması yönünde anons geçtiği grup dağılmayınca polis biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Yaşanan kısa süreli müdahalelerden sonra HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Osman Baydemir ileHDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da yasak olan Nevruz alanına geldi.

HDP'li milletvekillerin polis ile yaptığı görüşmeler sonucunda grup alandan ayrılmaya başladı.

TAŞ ATAN GRUBU GAZ BOMBASI ATARAK DAĞITTI

Mersin'de polisler Nevruz kutlaması sonrası uyarılara rağmen dağılmayarak taş atan grubu gaz bombası atarak dağıttı.

Tırmıl Miting alanında yapılmak istenen ancak valiliğin Pazartesi günü için izin verdiği Nevruz kutlaması, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılarak konuşma yaptığı kutlamada Nevruz ateşi yakılarak barış güvercini uçuruldu. Kutlamalarda vatandaşlar halay çekti.

KALABALIK OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILMASI YÖNÜNDE UYARILDI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından tertip komitesikalabalığı olaysız bir şekilde dağılması yönünde uyardı.

BİR GRUP DAĞILMAMAKTA ISRAR EDİP TAŞ ATTI

Uyarıların ardından kalabalığın çoğunluğu dağıldı. Bir grup ise polis megafonundan yapılan uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar edip ara sokaklardan taş attı. Bunun üzerine kalabalığa zırhlı polis aracından gaz bombası atıldı. Kalabalık ara sokaklara kaçtı.

Polisin kenar mahallelerdeki önlemi ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz