Nevruzda kutlama yapılmayacak

Nevroz’da kutlama yapılamayacak, depremde yaşamını yitirenler anılacak: Davul-zurna olmayacak, halay çekilmeyecek

Nevruzda kutlama yapılmayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından başta Diyabakır olmak üzere birçok ilde düzenlenen Nevroz etkinliklerinde bu yıl kutlama yapılmayacak, depremlerde yaşamını yitirenler anılacak.  HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, Nevroz programlarına davul-zurna olmayacağını, halay çekilmeyeceğini söyledi. Etkinliklerde sahneye çıkacak olan sanatçılar ve dengbejler ise ağıtlar söyleyecek. 

BAZI YERLERDE SAHNE KURULMAYACAK

Nevroz programının 15 Mart’ta Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde başlayacağını belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, “Bazı yerlerdeki programlarda sahne kurulmayacak. 17 Mart’ta HDP ve bileşenlerinin bütün eş genel başkanları ve yöneticileri, milletvekilleri deprem bölgelerinde olacak. Nevroz’un depremlerde yaşamını yitirenlere adandığı ve onların programlarda anılacağını dair mesajlar verilecek” dedi.

DİYARBAKIR VE İSTANBUL’DA NEVROZ RESEPSİYONLARI YAPILACAK

Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, bölgedeki bazı il ve ilçelerde Nevroz programları olacağını ve buralarda da depremlerde yaşamını yitirenlerin anılacağını söyleyen Gündüz, “Programların yapıldığı alana bu yıl deprem ve yas nedeniyle davul zurna alınmayacak, halaylar çekilmeyecek. Sahnelere yas nedeniyle siyah pankart asılacak. 10 ve 11 Mart tarihlerinde Diyarbakır ve İstanbul’da Nevroz resepsiyonları yapılacak ve bu resepsiyonlarda da yine depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımız anılaca” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz