Nevruzdan Notlar

Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın yanın sıra çevre il ve ilçelerden gelen gruplar, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'na akın etti.

Nevruzdan Notlar

Güzel havayı fırsat bilen binlerce aile, alanın etrafındaki tarlalarda piknik yaptı. Yüzlerce seyyar satıcı, Nevruz alanının etrafında satış yaptı.

BDP'nin görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik konusunda görev yaptı. Küçük bir grup, dışarıdaki canlı yayın araçlarını taşladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çok sayıda milletvekili, parti otobüsüyle alana giriş yaptı. Leyla Zana'nın kendi aracıyla ayrı gelmesi dikkat çekti.

Bazı katılımcıların yerel kıyafetler giydiği görüldü. BDP'li Osman Baydemir, Ahmet Türk, Altan Tan ve Aysel Tuğluk gibi çok sayıda BDP'linin de yöresel kıyafeti tercih etti.

Nevruz ateşini Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Osman Baydemir yaktı.

Sinevizyondan, Abdullah Öcalan'ın geçmişteki konuşmalarından bölümler yayınlandı.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün konuşmasından hemen sonra örgüt bayrakları taşıyan yüzleri kapalı bir grup sahneye çıktı. Kürtçe olarak örgütsel bir konuşma yapan grup, sloganlar attıktan sonra ayrıldı.

Polis helikopterleri alan üzerinde uçuşlar yaptı. Alanda tek bir resmi kıyafetli polis görülmedi.

ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoz, Bolivya, İtalya, Almanya, İsviçre, İspanya'nın Bask bölgesi, Arjantin, Danimarka, Kıbrıs ve Norveç'ten parlamenterler ve çok sayıda diplomat Nevruz kutlamasına katıldı.

Nevruz'a katılanlar arasında Nihat Doğan, Gülten Kaya ve Rakel Dink de yer aldı.

Suriye, İran ve Kuzey Irak'tan Kürt partilerinin temsilcileri de Nevruz'a katıldı.

Yüzlerce gazeteci, yaklaşık 6 saat boyunca canlı yayın yaptı.

Alanda çok sayıda PKK bayrağı ve Öcalan posteri açıldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin kullandığı bayrak da alanda açıldı.

Nevruz kutlamaları sırasında Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin kullandığı milli marş 2 defa çalındı. BDP'liler marşı ayakta dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz