Görüş Bildir

Nevşehirde 1 Mayıs yağmur altında kutlandı

Nevşehir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yağmur altında kutlandı. Kutlamalara katılan DİSK, KESK, HDP’li gruplar yağmur altında yaklaşık 2 kilometre sloganlar atarak yürüdü.

Nevşehirde 1 Mayıs yağmur altında kutlandı

Yağmur nedeniyle konser programının iptal edildiği 1 Mayıs kutlama programına katılanlar şemsiyelerle, yağmurluklarla ve poşetlerle Türk Telekom Meydanına yer aldı.
Yağıştan dolayı panelvan araç içerisinde konuşmasını yapan KESK Nevşehir Dönem Sözcüsü Ahmet Çelik, 1 Mayıs’ın yıllardır tüm dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.
Çelik siyasi iktidarın, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürdüğünü ifade etti.
Siyasi iktidarın, son dönemde giderek arttırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak ve kendisini korumak için iç güvenlik yasasını çıkardığını anlatan Çelik, “Bugün işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlar ile yıllardır ezilen, yok sayılan, ötekileştirilen halkların sorunları, demokrasi, barış ve özgürlük talepleri iç içe geçmiştir. Bu nedenle bu yıl 1 Mayıs, Türkiye'nin temel sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi talebinin öne çıktığı bir mücadele günü olarak görülmelidir” diye konuştu.
Yağmura rağmen konuşmayı sonuna kadar dinleyen vatandaşlar olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi