Newroz ortak bir bayramdır

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Nevruz bayramının sadece bir parti veya ideolojinin tekeline girmesini doğru bulmadığını belirterek, kutlama için birilerinin başka birilerini de davet etmesini tasvip etmediklerini söyledi.

Newroz ortak bir bayramdır

ORTAK BİR BAYRAM NEVRUZ

Nevruz bayramının sadece Kürt'lerin, Türk'lerin bayramı olmadığını dile getiren İçten, bu bayramın Mezopotamya ve Orta Asya'da bulunan bütün halkların bayramı olduğunu ifade etti. İçten, "Dolayısıyla Nevruz'u sadece bir ülkenin, bir siyasi partinin, bir ideolojinin egemenliğinin altına almak doğru olmaz. Nevruz tıpkı Ramazan ve Kurban Bayramı gibi tüm halkların ortak paydası olan bir bayramdır. Barış, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği, ilk cemrenin yüreğimize, kalbimize sevgi ile düştüğü bir bayramdır. Dolayısıyla Nevruz'un bir parti ya da ideoloji tarafından tekelleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Nevruz için birinin diğerini davet etmesini de doğru bulmuyoruz. Bu Bayram madem hepimizin bayramı, o halde herkes bu bayramı zaten kutlayacak. Nitekim sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler gibi farklı kesimler bu bayramı zaten kutlayacaktır. Bu nedenle de bir davete icabet etmek ya da birilerini davet etmek de çok doğru değil" dedi.

 

GÜZEL BİR ORTAM YAKALANDI

Diyarbakır'ın çok güzel bir ortamı yakalamış durumda olduğunu aktaran İçten, milli birlik ve kardeşlik projesinde tüm halkı kucaklamayı hedeflediklerini kaydetti. İçten, "Sadece Diyarbakır için değil, Mardin'de, Batman'da Siirt'te öyle. Güney ve Doğu Anadolu'da çok güzel bir ortam oluştu. Milli birlik ve kardeşlik projemiz 10 yıldır devam eden bir projedir. Biz bu projede herkesi kucaklamak istedik. Herkese sahip çıkmak istedik. Değerlerimize, örf ve geleneklerimize sahip çıkarak bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bir barış ortamı oluşturuyoruz. Çözüm sürecindeyiz. Terörü bitirmek istiyoruz. Bu konuda herkes olumlu, herkes bizden yana ve barışı istedikleri bir noktada şu anda. Dolayısıyla biz buna devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler