Nöbet 17. gününde

Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Demokrasi nöbeti 17'inci gününe girerken, 5 bin kişiye akşam yemeği verildi.

Nöbet 17. gününde

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. 17'inci gününü geride bırakan demokrasi nöbeti etkinliğinde dün gece mevlit okutuldu, darbe girişimi şehit olanlar için dua edildi. Engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ACIYI, GÖZYAŞINI VE SABRI

Etkinlikte İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, darbe girişiminde bulunanları kınadığını söyledi. Diyarbakır'ın acıyı ve gözyaşını iyi bildiğini, bu nedenle cuntacılara sert tepki gösterdiğini belirten Döngeloğlu, şöyle konuştu: "Aramıza maalesef nifakı kavgayı sokmak istediler ama 15 Temmuz akşamında gördüm ki bir aziz millet Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'u, Arap'ı, Gürcü'sü, Zaza'sı ile tankların üzerine yürüdü. 7 yaşındaki çocuklar, tanklara karşı geldi. Küçücük çocuklar, koca koca tanklara, Amerika'da kurulmuş hain planlara bu Müslüman milleti galip getirdi."

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Diyarbakırlı Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları'yla birlik mesajı verirken FETÖ lideri Fethullah Gülen'e de lanet okudular. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda kalın dediği sürece meydanlarda kalacaklarını dile getirdiler.

Demokrasi nöbetine katılan Av. Leyla Yalınkılıç, Söz habere konuştu. Yalınkılıç “ gün birlik günü” diyerek şunları söyledi “Öncelikle bütün milletimize ve devletimize böyle bir olaydan dolayı dik duruş gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Çünkü yaşadığımız olay ile birlikte çok zor bir süreç atlattık. Bu da bence demokrasiye vurulan bir darbedir. Bundan öte aslından Sayın Cumhurbaşkanımıza vurulan bir darbedir. Milletimiz, halkımız hiç biri bunu kabullenmedi. İlk geceden beri hepimiz sokaklardayız. Bugün 16. Günü herkes coşkuyla bir karnaval havasıyla şuan sokaklardalar. Cumhurbaşkanımız bu konuda rahat olsun, çünkü halk tavrını koydu ve tamamıyla arkasında sivil toplum kuruluşlarından tutun muhalefet partileriyle olsun, halkıyla olsun hep birlikte el ele vererek alanlardayız” ifadelerini kullandı.

DIŞ GÜÇLERİN İTTİFAKI

Demokrasi nöbetinde bir başka katılımcı İlahiyatçı Rıfat Ablay ise şunları söyledi. Ablay “ Şuanda tüm Türkiye de olduğu gibi bizlerde Diyarbakır’ın Park Ormanın meydanında Milli irademize sahip çıkmak için dim dik ayaktayız. Vatanımızın milletimizin parçalanmaz bütünlüğünü korumak adına darbecilere karşı, zalimlere karşı, Dış güçlerin küfrün uşaklarına karşı Dim dik ayakta olduğumuzu halk ve millet olarak tekbirlerle, dualarla koca bir darbeyi tüm Dünya ya karşı püskürtmüş bulunmaktayız hamd olsun. Hiç bir silah sıkılmadan, hiçbir şiddet olayına başvurmadan Rabbimizin izniyle bu darbeyi pükürttük" ifadelerini kullandı.

HALKIN İRADESİ KAZANDI

Vatandaşlardan İhsan Kaş, darbeciler karşı halkın birlik içinde mücadele ettiğini kaydetti. Asker içerisine sızmış teröristlerin halka bombayla saldırdığını belirten Kaş, darbe girişimi ile halkın iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını ifade etti. Alanlarda milli egemenlik duygusunun pekiştiğini aktaran Kaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar sokaklardan ayrılamayacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz