Görüş Bildir

Nöbete aynen devam!

Diyarbakır'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor.

Nöbete aynen devam!

Diyarbakır'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler ve darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Tekbir getiren grup, Türkçe ve Kürtçe "Vatanın evlatları demokrasiye sahip çıktı", "Türkiye sokakta omuz omuza", "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez" yazılı dövizler açtı.

Kızılay tarafından vatandaşlara çörek ve su ikramında bulunuldu.

Hafız Ali Mülayim, yaptığı konuşmada, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, millet iradesini temsil eden TBMM'ye ve hükümete karşı FETÖ tarafından haince darbe yapılmak istendiğini söyledi.

Darbe girişimini kınadığını belirten Mülayim, "Cumhurbaşkanımız İslam alemine hizmet ediyor. Biz vatanına, devletine, milli ve manevi değerli saygılı, imanlı nesiller yetiştirmeye çalışırken darbe girişimi, biz Risale-i Nur talebelerine, mukaddes değerlerimize, İslami cemaatlere çok ciddi zarar vermiştir. Meydanlarda kutsal nöbeti tutan milletimizi kutlarız." dedi.

AK Parti Eski Milletvekili Cuma İçten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın bedel ödeyen bir şehir olarak darbelerin acısını iyi bildiğini söyledi.

 Hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın herkesin alanlarda demokrasi nöbeti tuttuğunu belirten İçten, şöyle konuştu:

"Herkes darbe kalkışmasını yapanlara ciddi şekilde karşı çıkıyorsa bu direnişin en büyük kanıtıdır. Türkiye'de kimse darbeye kalkışmaması gerektiğini şu manzaradan öğreniyor. Eskiden darbe yapanlar bizleri evimizden çıkaramazken şimdi ise üniformalı teröristlere karşı halk sokaklara çıkarak cevap veriyor.  Üniformalı teröristler, Türkiye üzerinden bir operasyona gidemeyeceğini anladılar. Halk bir haykırışta bulundu. Türkiye'nin parçalanmasına ne Türkler ne de Kürtler izin vermeyecek."

AK Parti Sur İlçe Başkanı Şeref Yontürk de halkın canı pahasına tankların önüne geçtiğini söyledi.

Darbenin halka zarar verdiğini belirten Yontürk, "Ülkeyi korumak için vatandaşın parasıyla üretilen silahları paralel yapının kendi halkına doğru çevirmesi, ülkemizde kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Bu paralel yapı mensupları cezalarını en ağır şekilde ödemeye de başlamıştır. Biz bu yapılara karşı halk olarak meydanlarda milli irademize, demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade de FETÖ'nün ihanet içerisinde yapmaya çalıştığı darbe girişimini halkın engellediğini söyledi.

Darbecilerin halkın birlik ve beraberliğinden korktuğunu aktaran Kikizade, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar alanlardan ayrılmayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi