Görüş Bildir

O çavuş beraat etti

Şemdinlide kalabalığa ateş açarak 1 kişiyi öldüren, 4 kişiyi de yaralayan uzman çavuş beraat etti.

O çavuş beraat etti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Umut Kitabevi'ne el bombası atılması ve bir kişinin ölmesini protesto eden kalabalığın üzerine açtığı ve 1 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan uzman çavuş Tanju Çavuş beraat etti.

Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde Umut Kitabevi'ne el bombası atılması sonucu bir kişinin ölmesini protesto eden kalabalığın üzerine ateş açtığı ve Ali Yılmaz'ın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla açılan davada, 'meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle bir kişiyi öldürmek, silahla 4 kişiyi yaralamak' suçlamasıyla yargılanan Tanju Çavuş'un dava dosyası, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmasının ardından Malatya Adliyesi'ne gönderilmişti.

20 YILDAN 8 YILA

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, Tanju Çavuş'u 'kasten adam öldürmek' suçundan önce 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tahrik hükümleri ve iyi hali göz önüne alınan sanığın cezası 8 yıl 4 aya indirildi.

Sanık avukatının başvurusu üzerine kararı temyiz eden Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, "Sanığın, kendisinin ve yanında bulunan eşi ve 3 çocuğunun vücut bütünlüğüne yönelmiş, gerçekleşen haksız bir saldırıyı meşru savunma koşulları içinde ancak içine düştüğü heyecan, korku ve telaş nedeniyle meşru savunma sınırını aşarak maktulü öldürdüğü anlaşıldığı halde ceza verilmesine yer olmadığına" şeklinde hüküm vererek yerel mahkemenin kararını bozdu.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Temyiz işleminin ardından yeniden yargılayan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Tanju Çavuş'un beraatına karar verdi.

Öte yandan hakkında beraat kararı verilen Çavuş'un, Isparta'daki başka bir olay nedeniyle halen cezaevinde tutuklu olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi