O' PKK'lı öldürüldü

ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, geçen pazar günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilen 2 PKK'lının İzmir Foça'da askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırıyı düzenleyen örgüt üyeleri olduğunu açıkladı.

O' PKK'lı öldürüldü

FOCA’DAKİ SALDIRININ FAİLİ

Geçen pazar günü saat 19.00 sıralarında Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda kontrol sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı Ahmet Bal ölü, Yunus Çiçek ise yaralı olarak ele geçirilmişti. Vali Güvenç, bu iki kişinin, 9 Ağustos'ta İzmir Foça'da 2 askerin şehit olduğu, 9 askerin de yaralandığı askeri araca yapılan bombalı saldırının da failleri olduğunu açıkladı. Vali Güvenç, “Foça'daki eylemi bu iki teröristin yaptığını parmak izlerinden belirledik” dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vali Güvenç, ayrıca Foça saldırısına ilişkin İzmir ve Şanlıurfa'da 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi. Pazar günü Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda 3 güvenlik görevlisi 4 kişinin de yaralandığı operasyonda Foça bombacısı terörist üzerindeki bombayı atmaya çalışırken polisin silahından kurşunla vuruldu ve atmak istediği bombanın patlamasıyla parçalanarak öldü.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte  yandan, Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada: ''Viranşehir ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırı sırasında ölü ele geçirilen ve üstünden Ahmet Bal adına kayıtlı sürücü belgesi çıkan, Ahmet kod adlı örgüt mensubunun, yapılan incelemeler sonucunda Malatya'nın Darende ilçesine bağılı Günerli köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet-Fadime oğlu 1983 doğumlu Burhan Bozkurt olduğu anlaşılmıştır.'' denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz