'Öcalan'sız Çözüm Arayışları Fiyasko!'

Hakkari ve ilçelerindeki gezilerini sürdüren BDP Genel Başkanı Selahatin Demirtaş, dağlarda artık silah seslerinin değil, kuş seslerinin gelmesini arzuladıklarını söyledi.

'Öcalan'sız Çözüm Arayışları Fiyasko!'

Çözüm için uğraştıkları dönemlerde, dışardan birilerinin kendilerini ayrıştırmaya çalıştığını öne süren Demirtaş, Öcalan'sız Kürt sorununa çözüm arayışlarının fiyaskoyla sonuçlandığını savundu. Demirtaş, "Biz kimseye minnet duyarak, yalvararak bugünlere gelmedik. AKP bizden böyle bir şey beklemesin. AKP sözcüleri BDP'ye yaptıkları çağrıda daha dikkatli bir dil kullansın. Bu kadar acı çekmiş bir halkın temsilcilerine karşı daha saygılı olmalıdırlar" dedi.

Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ilçelerinden sonra bugün de Çukurca İlçesi'ne bağlı bazı köyleri gezen BDP Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindeki BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Miletvekileri Esat Canan, Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, dün iş kazasında ağır yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 18 yaşındaki Yahya Seven'in Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyündeki taziyesine katıldı.

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA AÇIKLAMA

Ardından da sınırın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Gündeş Köyü'ne bağlı Güzeldere Mahallesi'ne geçti. Burada bir konuşma yapan Demirtaş, 2011 Milletvekilleri seçimlerinde Hakkari halkının Türkiye tarihinde büyük bir destan yazdığını söyledi. Demirtaş, aradan geçen bir yıllık süre içerisinde sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Hakkari halkının bize teslim ettiği o siyasi iradeyi çözüm için, barış için kullanmaya çalıştık. Hep birlikte bu mücadeleyi sizlerin desteğiyle sürdürüyoruz. Tabi ki BDP Türkiye'deki diğer partiler gibi sıradan bir parti değil. Bir halk hareketidir. Siz bunun için bize oy verdiniz ve 'Kürt halkı barış istiyor' dedik. 'bu savaşın bitmesini istiyor, savaşın bitmesi için de muhataplarıyla müzakere istiyor' dedik. 'Sayın Öcalan'la da, PKK ile de, BDP ile de müzakereler yürütülsün' dedik. Seçildiğimiz gün ne dediysek, seçildikten sonraki gün de aynı şeyi söyledik. O günden bugüne taviz vermeden aynı şeyleri savunuyoruz."

'ÖCALANSIZ ÇÖZÜM ARAYIŞLARI FİYASKO'

Kürtlerin, Orta Doğu'nun en büyük halk hareketi olduğunu savunan Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz çocuk parkında kumlarla oyalanan bir çocuk hareketi değiliz. AKP sözcüleri BDP'ye yaptıkları çağrıda daha dikkatli bir dil kullansın. Biz Allah'tan başka kimseden de korkmuyoruz. Halkımıza da güveniyoruz. ABD'si de Türkiyesi de kim çözüm istiyorsa, barış istiyorsa, bu halkın iradesini dikkate almak zorundadır. Bir halk 'önderim' dediği sayın Öcalan'ı 10 metrelik bir beton çukura atarak barışa doğru gidemez. Öcalan'sız çözüm arayışları daha önce denenmiş ve fiyaskoyla sonuçlanmıştır. ABD, AKP ve Avrupası bunu dikate almalıdır. Hakkari'den bütün dünyaya sesleniyorum. Bu coğrafya artık silah sesleriyle değil, kuş sesleriyle inlesin istiyoruz. Ama özgürlük içerisinde, ama eşitlik ve onur içinde olsun istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz