Öğrenciler Nakil Edildi

PKK mensuplarınca polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hasar gören Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulundaki onarım çalışması sürüyor

Öğrenciler Nakil Edildi

Merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca önceki gün polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hasar gören Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulunun onarımı sürüyor.

Terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri önceki gün sağlık kontrolü için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine götüren polis servis aracının, Dicle Bulvarı'ndan geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirildiği saldırıda, patlamanın şiddetiyle zarar gören Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulundaki hasarın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

O SALDIRI EĞİTİMİ VURDU

Okulda, bir yandan patlamanın etkisiyle hasar gören pencere ve kapılar yenilenirken, diğer taraftan da temizlik çalışmaları yapılıyor. Öğrenime 2 gün ara veren okuldaki 500 öğrenci, eğitimlerinin aksamaması için Yenişehir ilçesindeki Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu ve İnönü Ortaokuluna nakledildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından okulda 16 Mayıs Pazartesi günü eğitime başlanacağı belirtildi.

Bu arada, patlama sırasında okulda bulunan Müdür İhsan Duram ile Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışan bir temizlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi.

PKK'lı teröristlerce polis servis aracına önceki gün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi ölmüş, 12'si polis memuru 45 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz