Öğretmenin ham maddesi insandır

Öğretmen Günü etkinliğine katılan İl Valisi Ali İhsan Su, “Her mesleğin ham maddesi vardır, öğretmenliğin ham maddesi ise insandır” dedi.

Öğretmenin ham maddesi insandır

Diyarbakır’”da 24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, şehit öğretmenler anısına hazırlanan slayt gösterisi yapıldı, öğrenci ve öğretmen tarafından şiirler okundu.

Vali Ali İhsan Su, programda, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

HAM MADDESİ İNSANDIR

Öğretmenlik mesleğinin geleceği inşa ettiğini belirten Su, "Bir ülkenin geleceğini, dünyanın geleceğini siz değerli öğretmenler inşa ediyor. O yüzden her meslek kutsaldır, her meslek önemlidir, ama öğretmenlik mesleği bambaşkadır. Her mesleğin ham maddesi vardır, öğretmenliğin ham maddesi ise insandır. Yavrularımızı, çocuklarımızı en iyi şekilde eğiten tüm öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi, düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi, göreve yeni başlayan eğitimciler öğretmen andını okudu.

Öğretmenlerden oluşan ekibin, halk oyunu gösterisi yaptığı etkinlikte, öğretmen ve öğrenciler tarafından oluşturulan koro türküler seslendirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz