Öğretmenlere SMS gönderilmesi Bakan Avcı'ya soruldu

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde görevli öğretmen ve idarecilere ‘hizmetiçi eğitim seminerleri’ adı altında gönderilen SMS'ler ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Öğretmenlere SMS gönderilmesi Bakan Avcı'ya soruldu

Milletvekili Sibel Yiğitalp, Şırnak ilinin Silopi ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin telefonlarına mesaj gönderilerek, "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16/12/2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İŞKUR personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim." bilgisi verildiğini ayrıca, Silopi'de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlar da boşaltılarak, öğrenciler evlerine gönderildiğini hatırlattı.

Cizre İlçesi'nde ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğretmen ve idarecilerin telefonlarına mesaj gönderilerek; “Tüm öğretmen ve idarecilerimiz Bakanlığımız tarafından 14/12/2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler." bilgisi verildiğini de kaydeden Yiğitalp, “Tüm bunların ardından; Şırnak Valiliği tarafından 14.12.2015, Pazartesi günü saat 23.00’den itibaren Cizre ve Silopi’de sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştır." dedi.

Yiğitalp bu bağlamda Bakan Avcı’ya şunları sordu:

“Cizre ve Silopi’deki öğretmenlere verilecek 'hizmet içi eğitim' uygulamasına hangi kurum ya da kurumlar tarafından karar verilmiştir?

Resmi prosedüre göre planlaması yıllık yapılan hizmet içi eğitimin programlarından hangisine Silopi ve Cizre Merkezdeki öğretmenlerin tamamının alınması kararlaştırılmıştır?

Daha önce normal eğitim yarıyılı başladıktan sonra bu şekilde uygulanmış bir hizmet içi eğitim programı olmuş mudur? Olmuşsa gerekçesi nedir?

Silopi'de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlar hangi amaçla boşaltılmıştır?

İlçelerde öğretmenlere gönderilen mesajlardan hemen sonra sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanmış mıdır?

Silopi’de eğitim uygulaması için süre kısıtı yapılmışken Cizre’de neden yapılmamıştır? Öğretmenlerin alacağı bu eğitim ilçenin hangi ayırt edici durumuna göre belirlenmektedir?"

Kaynak: Diyarbakır Söz