'Olumlu bir gelişme'

"Diyarbakır'daki mesajı olumlu karşılanmıştır" diyen Erdoğan, mitingde Türk bayrağı olmamasını provakatif olarak değerlendirdi.

'Olumlu bir gelişme'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan’ın mesajlarına ilişkin, “Olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çağrıyı, daveti olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Asıl olan uygulamadır. Uygulamada ne olacağı çok önemlidir. Burada Öcalan’ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak onu en kısa zamanda görmeyi arzu ederiz. Diyarbakır’da Türk bayrakları olması gerekirdi” dedi.

Başbakan Erdoğan, Hollanda ziyareti kapsamında Başbakan Mark Rutte, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. “Diyarbakır’da yapılan miting ve bu mitingde okunan mektup öyle zannediyorum ki halkımız arasında samimi yaklaşanlar açısında olumlu tepkiler doğurmuştur” diyen Başbakan Erdoğan, bu süreci özellik olumsuz etkileme girişiminde bulunan grupların olumsuz yaklaşımlarını sürdüreceğine işaret etti.

MESAJI OLUMLU KARŞILADI

Terörün bitirilmesi sürecinin isminin “çözüm süreci” olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Terörden beslenen grupların oyunlarını bozan bir süreçtir bu. Diyarbakır’da Türk bayrakları olması gerekirdi. Türk bayrağının orada olmayışı aslında hala bu süreci olumsuz etkilemek gayreti içinde olanların bana göre bir provokatif yaklaşımıdır. Bu uygulamalar Öcalan’ın mesajına ters düşüyor. Temenni ediyorum ki 30 yıldır süren sıkıntıyı aşmış oluruz. Silahlar bırakılır sınır dışına gidilmesi suretiyle ülkemiz bekledi refahı yakalar” diye konuştu.

UYGULAMAYA GEÇTİĞİ AN

Öcalan’ın mektubunda mesajlarının nasıl değerlendirildiğini sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çağrıyı, daveti olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Asıl olan uygulamadır. Uygulamada ne olacağı çok önemlidir. Burada Öcalan’ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak onu en kısa zamanda görmeyi arzu ederiz. Uygulamaya geçtiği andan itibaren de Türkiye’de, bölgede hava değişecektir. Buradaki ifadelerde yatan birçok mesajlar bizim aylardır yıllardır söylediğimiz sözler. Silahlar bırakılmalıdır ve eyleme karışmış, karışmamış, Habur’da bazı örneklerini yaşadık. Ülkemizi terk etmeleri durumunda güvenlik güçlerimizin de o zaman operasyon yapma lüksü yoktur, bunu defalarca söyledik. Uygulama çok çok önemli mesajlar büyük ölçüde bizim sürekli söylediğimiz mesajlarla örtüşüyor. Bunu da özellik ifade etmem gerekiyor; doğrusu orada bu çözüm süreci noktasında bayrağımızı görmek isterdik. Bu arzum sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değil milletimin hepsinin arzusudur. Bu ciddi bir eksiklik olmuştur. Bunu da şov olsun diye değil gerçek bir tespit olarak söylüyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz