Öncelikle sosyal kalkınma!

Vali Güzeloğlu, "Diyarbakır'da devletin önceliği ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmadır." derken, "Kim bu devlet ve milletin değerleri ile birlikte yürümesine ihanet ediyorsa onun karşısında dimdik ayaktayız" dedi.

Öncelikle sosyal kalkınma!

Bir günde iki ilçede muhtarlar zirvesi gerçekleştiren Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sağlanan huzur ve güven ortamında önceliklerinin ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma olduğunu belirterek, "Kim bu devlet ve milletin değerleri ile birlikte yürümesine ihanet ediyorsa onun karşısında dimdik ayakta, aşılmaz ve sarsılmaz sıradağlar gibi durmaktayız. Bunun adı ister PKK ister FETÖ ister hangi ihanetin adı olursa olsun" dedi.

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu dün ilk önce Hani daha sonra da Dicle ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Vali Güzeloğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile önce Hani Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ile görüştü.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kurum müdürleri ve muhtarlarla bir araya gelen Güzeloğlu, geleceğe doğru kutlu yürüyüşe Diyarbakır'ın da katkı sunacağını belirtti.

Türkiye'nin kararlılıkla ve güçlü adımlarla hedeflerine doğru yürüdüğüne işaret eden Güzeloğlu, her gün güçlenerek yola devam edildiğini vurguladı.

Güzeloğlu, ülkenin büyük yürüyüşüne, birlikte yaşama iradesine ve kardeşçe geleceğe doğru yürümesine karşı duran ve ihanet edenlere karşı devlet ve millet olarak mücadele ettiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü milli birlik ve beraberliğimizi tehdit eden her kim varsa hukukun içerisinde, devletin ve milletin nezdinde en ağır cezaya çarptırılıyor ve çarptırılacak. Bu konuda kararlılığımız açıktır. Kim bu devlet ve milletin değerleri ile birlikte yürümesine ihanet ediyorsa onun karşısında dimdik ayakta, aşılmaz ve sarsılmaz sıradağlar gibi durmaktayız. Bunun adı ister PKK ister FETÖ ister hangi ihanetin adı olursa olsun. Görüyorsunuz hamdolsun kararlılığı sergileyen bu büyük devlet gereken her türlü cezayı hukukun içerisindeki veriyor."

Güzeloğlu, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün devleti yok etme girişimine karşı vatandaşların ülkenin her bir köşesinde dimdik ayakta durduğunu ve onlara hak ettikleri cezayı verdiğini söyledi.

- "Mücadelemiz artarak devam edecek"

Asker, polis ve korucuların Diyarbakır'ın her bir köşesinde dimdik ayakta ve nöbette olduğunu dile getiren Güzeloğlu, bu kararlılık ve mücadelenin süreceğini vurguladı.

Güzeloğlu, "Bu ülkenin toprağında hiçbir kişi ihanetin temsilcisi olarak, onun düşüncesini taşıyan biri olarak bu düşüncesini hayata geçirme fırsatı bulamayacak. Devlet ve millet onların karşısında dimdik ayakta duracak. Biz bu kararlılıkla Diyarbakır ve ülkemizin her köşesinde de huzur ve güvenin temin edilmesinin, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti ile geleceğe doğru büyük yürüyüşünü sağlamasının gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin ardından sağlanan huzur ve güven ortamında sosyal kalkınmayı öncelik seçtiklerine dikkati çeken Güzeloğlu, "Sağlanan huzur ve güven ortamında önceliklerimiz ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma." diye konuştu.

"Çok uzun yıllar bu milletin gelişmesini, ilçelerin kalkınmasını, insanlarımızın hak ettiği yaşam düzeyine ulaşmasını engelleyen bu ihanet çeteleri ve işbirlikçilerinin bugün bertaraf edilmesi ve defedilmesinden sonra önceliğimiz insan merkezli bir kalkınma. Eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre her alanda inşallah büyük bir değişim ve dönüşüm çabası içerisindeyiz." diyen Güzeloğlu, bunu başarmak noktasında büyük bir azmin ve iradenin temsilcisi olduklarını aktardı.

Kararlı yürüyüşlerini hiç kimsenin durduramayacağını anlatan Güzeloğlu, içte ve dışta bu büyük millet ve devletin yürüyüşüne engel olmaya kalkanların hak ettiği cezayı bulacağını vurguladı.

Güzeloğlu, "Bir şantiye halindeyiz. Yollar, yatırımlar, inşa edilen binalar, eğitim, sağlık ve kültür yatırımları her boyutta her aşamada şüphesiz daha fazlasını hak ediyoruz. Ama bilinmeli ki; bu çabayla devam edersek yolumuz aydınlık, geleceğimiz aydındır inşallah." şeklinde konuştu. Toplantı basına kapalı devam etti.

Vali Güzeloğlu Dicle'de

Güzeloğlu Hani programından sonra, Dicle ilçesinde de muhtarlarla bir araya geldi. İlk olarak Dicle Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Kılıç’tan bilgi alan Vali Güzeloğlu ziyaret sonrası muhtarlar toplantısına geçti. Burada muhtarlara seslenen Vali Güzeloğlu şöyle dedi; "Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Dicle’nin de Diyarbakır’ın da her bir köşesinde huzur ve güven hamdolsun tesis edildi ve daha güçlenerek sürecek. Şimdi yapılacak iş bu huzur ve güven ortamında ekonomik ve sosyal, toplumsal kalkınmayı el birliğiyle gerçekleştirmek. Eğitimden sağlığa, kültürden tarıma her alanda insanımızın hak ettiğini ona sunabilmek. Bu konu insani, imani ve ahlaki birinci vazifemiz. Özellikle muhtarlarımız ve diğer bütün çalışanlarımız olarak hepimiz bu meselenin içerisindeyiz” dedi.

“Mezarlığın hali bile içler acısıydı”

Dicle’de devralınan mezarlığın bile halinin içler acısı olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Devralınan mezarlık bile ölüye saygısı olmayan bir zihniyetin mezarlığı. Şu hali bile yetersiz. Demek ki hali nasılmış? Ben soruyorum Dicle’nin güzel insanlarına; ‘Yazık günah değil mi?’ Bu altyapısızlık, bu yetersizlik bir kader mi? Şimdi ben diyorum ki şimdiki zihniyetle gerideki yıllar yapılsaydı bugün bu Dicle’nin sokakları, caddeleri nasıl olurdu? Bir yılda bunlar olmuş. 10 yıl bu anlayışla bu anlayışla, bu kaynaklar Dicle’ye harcansaydı bugün Dicle ne olurdu? İşte kaybımız bu. Yazık günah olan da bu. Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada gelecek her gün inşallah Dicle için daha güzel daha hayırlı ve faydalı hizmetlerle buluşmasına, Dicle’nin insanının hak ettiği hizmeti almasına katkı sağlayacağız. Bu güne kadarki emekleriniz, gayretleriniz ve hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlı geçmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz