Operasyonların ve yasakların bitmesi için Cizre'ye yürüyen HDP'lilere polis müdahalesi

Cizre’de 43. gününe giren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nden Cizre’ye sokağa çıkma yasaklarının ve operasyonların bitmesi için yürüyen DBP ve HDP’li gruba polis Cizre girişinde müdahale etti. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla gruba müdahale edince grupta taşlarla polise karşılık verdi.

Operasyonların ve yasakların bitmesi için Cizre'ye yürüyen HDP'lilere polis müdahalesi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'nde nöbet eylemi yapan HDP ve DBP'liler, bu sabah İpek Yolu üzerinden Cizre'ye yürümek için hazırlık yaptı. Aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedran Öztürk, Burcu Çelik Özkan ve Tuba Hezer'in de bulunduğu grubun etrafını saran güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince yürümekte ısrar eden gruba, polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun da polise taşlarla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Bir süre olaylar devam ederken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı.

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz