'Orda bir köy var uzakta, artık o köy uzak değil'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Artık vesayetçi bir demokratik sistemimiz yok. Artık milli iradenin üstünde bir güç tanımıyoruz'' dedi.

'Orda bir köy var uzakta, artık o köy uzak değil'

Yılmaz, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bingöl İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmasına, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıyla başladı.

Bakan Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin karanlık dönemlerden AK Parti sayesinde kurtulduğunu, kurulduktan çok kısa bir süre sonra iktidara gelen ve her seçimde oyunu artıran AK Parti'yi çok iyi anlamak gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin değişim ve dönüşümün adresi olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Bir taraftan muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Ama muhafazakarlığımız tarihimize, kültürümüze, aile yapımıza bağlı olmak anlamında bir muhafazakarlıktır. Diğer alanlarda AK Parti sonuna kadar değişimcidir ve dönüştürücü bir partidir. Bunu da icraatlarıyla ortaya koymaktadır. AK Parti, bölgesinde değişim dinamiğini tetiklemiştir. AK Parti devrimci bir partidir'' diye konuştu.

Daha önce halkın oyuyla iktidar olanların, halka verdikleri sözleri unutarak başkalarının vesayetinde çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle dedi:

''AK Parti milletin bağrından doğduğu gibi milleti Ankara'da en onurlu, en doğru şekilde temsil etmiştir ve halkın siyasete olan güvenini yeniden tazelemiştir. AK Parti yapay bir oluşum değildir. 11 yıllık geçmişimiz var ama aslında tarihi çok derin köklerinden güç alan bir partidir. Türkiye için kayıp yıllar olan 1990'lı yıllarda kriz üzerine krizler yaşandı. Bir gece insanlarımız yoksullaştı. Bütçemizin büyük bir kısmı faize gitti. Birtakım bankalarda on milyarlarca dolar paramız batırıldı. Milletin seçtiği insanlar, hükümetler, 28 Şubat gibi süreçlerle alaşağı edildiler. Milletin gözü önünde komplolar yapıldı. Karanlık dönemler yaşandı.''

''Laf etmek kolay ama iş yapmak zordur''

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin halka verdiği güvenin temelinde ''Vereceğiniz sözü tutacaksınız ama, tutamayacağınız sözü vermeyeceksiniz'' anlayışının olduğunu kaydetti.

Geçmişte çok söz verildiğini anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:

''Konuşmak, laf etmek kolay ama iş yapmak zordur. Bir laf etiyseniz sonuna kadar arkasında duracaksınız. AK Parti iktidara geldiği günden beri acil eylem planlarıyla, planlı programlı bir şekilde halka sözlerini verdi ve bütün sözleri yerine getirdi. AK Parti iktidarında gümrük ve sosyal alanda reform yapıldı, ekonomi büyüdü. Sadece ekonomiyi büyütmedi bu parti, sadece sosyal alanda bir restorasyon yapmadı aynı zamanda temel hak ve hürriyetleri geliştirdi. AK Parti'den önceki dönemleri gerçekten iyi hatırlamamız lazım. Yaylaların kapalı olduğu günleri yaşamadık mı?, yollarda defalarca kontrollerin yapıldığı dönemleri yaşamadık mı?, işkencelerin, faili meçhul cinayetlerin olduğu dönemleri yaşamadı mı bu bölge.''

''Darbecilerden hesap sorulmalı''

Darbe ve darbeciler hakkındaki soruşturmalara değinen Yılmaz, yapılan her darbenin milletin iradesine ve değerlerine, ekonomiye, kalkınmaya, Türkiye'nin uluslararası itibarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibar ve prestijine karşı yapıldığını belirtti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ordumuz göz bebeğimizdir. Ama darbecileri bir tarafa ayırmamız lazım. Bu millete darbe yapanlara siyaseten, ahlaken ve hukuken de hesap sormamız lazım. Türkiye çok şükür bugünlere geldi bugünleri gördü ve bu AK Parti dönemine nasip oldu. Şimdi ileri demokrasi istiyoruz. Bunu yapmak üzere yeni anayasa çalışmalarımız başlatılmıştır. Normal demokrasiden ileri demokrasiye de inşallah geçeceğiz.''

  

Yılmaz, AK Parti iktidarında hiçbir dönemde yapılmadığı kadar doğuya yatırım yapıldığını vurguladı. Geçmişte doğudan bahsederken adeta çok uzak memleketlerden bahseder gibi bahsedildiğini ifade eden Yılmaz, ''Orda bir köy var uzakta, diye şarkılar söylüyorlardı. Artık uzakta bir köy yok. Artık bütün köyler yakın. Artık bütün köyler ulaşılabilir durumda'' dedi.

Terör olaylarına da değinen Yılmaz, terörün en büyük zararı bölgeye verdiğini ve bunun artık bunun bitmesini istediklerini söyledi.

Kongreye, AK Parti milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler