Ortalığı karıştıran iddia! Okullar tatil sonrası açılmayabilir

Son dönemde artan grip türü salgınla birlikte hastanelerde yoğunluk ta yaşanmaya başladı. Milyonlarca insanı etkisi altına alan JN1 virüsünün Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlaması ve özellikle Dünya Sağlık Örgütü’nün de “dikkatli olunması” söylemesi üzerine okulların ikinci dönem açılmayacağı iddiaları gündeme geldi.

Ortalığı karıştıran iddia! Okullar tatil sonrası açılmayabilir

Covid-19’un yeni bir türü olarak ortaya çıkan JN1 vakalarındaki artış korkutucu boyutlara ulaştı. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları ikinci dönem tatil edebileceği dahi konuşuluyor.

Özellikle okullarda kalabalık ortam olduğundan virüsün daha hızlı yayıldığı açıklanmıştı. Türkiye ve dünyada da JN1 virüsünün hızlı bir şekilde yükselişe geçmesi endişelendirmeye başladı.

Bu nedenle de JN1 virüsünün en hızlı yayıldığı yerlerden olan okulların da ikinci dönem açılamayacağı iddia edildi.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ancak konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bunun yanında uzmanlar JN1 virüsünün bu hızla yayılmaya devam etmesi durumunda ikinci dönemin olamayabileceğini belirtiyor.

JN1 VARYANTI NEDİR?

JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından ayıran 30’dan fazla mutasyona sahiptir. BA.2.86’dan türeyen ve pirolaya nazaran fazladan bir mutasyona sahiptir. JN.1 varyantı insan hücrelerine tutunmasına neden olduğu için SARS-CoV-2’nin insanlara bulaşmasında önemli bir rol oynar. Yeni bir Covid-19 mutasyon olarak kabul edilen JN1 varyantı belirtileri ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut, kas ve baş ağrısı yanı sıra yorgunluk olarak biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler