Oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gidecek vatandaşların oy kullanma kuralları ve oy kullanma saatlerine dikkat çekildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde oy kullanma saatlerini belirledi.

Oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?

OY KULLANMA BAŞLAMA VE BİTİŞ SAATLERİ

Tüm ülkede oy kullanma işlemleri 08:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak. Oy kullanma işleminin bittiği saat olan 17:00’de sandık başında olduğu halde oyunu kullanmayı bekleyen seçmenler, sandık kurul başkanı seçmenleri saydıktan ve kimlikleri aldıktan sonra bekleyen vatandaşların oylarını kullanmalarına izin verilecek.

Saat 17:00’den sonra gelen seçmenler ise oy kullanamayacak.

OY VERMEYE GİDERKEN YANINIZDA OLMASI GEREKENLER

Sandık başına giden vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ZORUNLU MU?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler