Görüş Bildir

Özcan ağabeye Fatih'te cenaze namazı

Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin talebelerinden Özcan ağabey için dün ilk olarak Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı

Özcan ağabeye Fatih'te cenaze namazı

Hakka yürüyen Ustad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin talebelerinden Salih Özcan için dün ilk olarak Fatih Camisi'nde cenaze tören düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Abdullah Yeğin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ile ilim ve siyaset camiasından çok sayıda kişi katıldı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı cenaze töreninde taziyeleri Salih Özcan'ın yeğeni AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan kabul etti. Yılmaz ve Arınç, Özcan ile yakınlarına başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, törendeki konuşmasında, Özcan'ın aile fertlerine ve bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

ÖZCAN AĞABEY İÇİN

Salih Özcan isminin herkes tarafından takdir edildiğini belirten Arınç, şunları anlattı: "Ben 65-70 yılları arasında Ankara Hukuk Fakültesinde okurken, kendileri Denizciler Caddesi'nde küçük bir büroda Hilal mecmuasını çıkartıyorlardı. O zaman İslami dergi olarak herhalde sadece o vardı. Denizciler Caddesi'ne giderdik. Bir başında Osman Yüksel Serdengeçti'nin küçük bir ofisi vardı. Zannediyorum ki bir pasajın altında da Salih abinin Hilal dergisi vardı. O dergiyi alırdık, okurduk. Biraz daha fazla alırdık, dağıtırdık. Adeta oradan gıdalanırdık. Kendisi de Ankara'ya geldiği zamanlarda sohbetine katılır, derslerinden istifade ederdik. Daha sonra da bu hizmetler devam etti. Neşriyat adına da zannediyorum İttihad gazetesinin çıkışında da büyük destekleri oldu. Kitaplar çıkardı, dergiler çıkardı. Salih Özcan abi, İslam'ın neşrinde çok büyük hizmetleri olmuş bir büyüğümüzdü. Risale-i Nur talebesiydi. Gerçekten hayatına baktığımızda Seyit Salih iltifatına mazhar olmuş, Bediüzzaman Hazretleri'nin has bir şakirdiydi."

ŞANLIURFA'YA GÖTÜRÜLDÜ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kendisini arayarak taziyelerini ilettiğini söyledi. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ve Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebesi Abdullah Yeğin de törende birer konuşma yaptı. Özcan'ın cenaze namazını Diyarbakır'ın Tarihi Ulu Cami'nin emekli imamı Hafız Ali Mulayim kıldı. Özcan'ın naaşı, cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Şanlıurfa'ya götürüldü.

ŞANLIURFA'DAKİ PROGRAM

Çarşamba günü Dergah Camiinde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazını müteakip Halilurrahman Döşeme Camiine defnedilecek. Taziyeler ise perşembe günü Şanlıurfa'da Sırrın Karşıyaka Mahallesi Abdurrahman Yavuz Taziye Evinde kabul edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi