Özdal Üçer, Van'da polisle tartıştı

Van'da düzenlenen Kürt Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan basın açıklamasına katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, polislerle tartıştı.

Özdal Üçer, Van'da polisle tartıştı

Musa Anter Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, ellerindeki Kürtçe dövizler eşliğinde slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş ve basın açıklamasına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Gergin başlayan yürüyüşe, BDP milletvekili Üçer de katıldı. Polisler kalabalığın kaldırımdan yürümesini isterken; BDP'li Üçer ise, caddeden yürüyeceklerini söyledi. Bunun üzerine polislerle tartışan Üçer, "Hırsızlar, çapulcular ya da fanatikler geçiyorsa, dili için yürüyen halk da geçecektir. Burada herhangi bir vatandaşa zarar gelmesi durumunda, sen ve sana emir verenler nefes alamayacaksınız" diye konuştu.

Polisler ve Üçer arasında bir süre çıkan gerginliğin ardından kalabalık kaldırımdan yürüyüşüne devam etti. Feki Teyran Parkı'ndaki basın açıklamasını Kurdi-Der Başkanı Levent Ürün, Kürtçe yaptı. Ürün, basın açıklamasını okurken, Üçer de karşısında çekim yapan görevli polisleri cep telefonuyla görüntüledi.

Ardından milletvekili Üçer, "Rantı için bu siyasetçilerin önünde bu halkın hırsız diye ilan ettiği siyasetçiler önünde, sırık yutmuş gibi esas duruşta duranlar, bu halka ve temsilcilerine neden saygı duymak istemiyorlar biz bunu çok iyi biliyoruz. Van'da çapulcular elini kolunu sallayıp dolaşıyorlarsa; bu çok iyi bilinsin ki, halkı için özerklik hakkı için özgürlük ve barış için onurlu Kürt halkı yürüyecek ve direnecektir’’ dedi.

Grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz