Özdal Üçer'in doktoru darbetmesine tepkiler sürüyor...

Van-Hakkari Tabip Odası Genel sekreteri Kırimi: ''Bu saldırının ülkenin bir milletvekili tarafından yapılmış olması üzüntüleri bir kat daha artırmıştır''

Özdal Üçer'in doktoru darbetmesine tepkiler sürüyor...

Van-Hakkari Tabip Odası, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Oğuz Eroğlu'nun BDP Van Milletvekili Özdal Üçer tarafından darbedilmesine tepki gösterdi.

Van-Hakkari Tabip Odası Yönetimi, hastane doktorları ve sağlık çalışanlarıyla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yaptı. Oda adına açıklamayı okuyan Genel Sekreter Prof. Dr. Ercan Kırimi, bu saldırının ülkenin bir milletvekili tarafından yapılmış olmasının üzüntülerini bir kat daha artırdığını söyledi.

''Saldırıyı yapan şehrin milletvekilinin Meclis'te sağlığa saldırı olaylarının soruşturulması için verilen önergede imzasının olmasını da son derece manidar bulduklarını'' dile getiren Kırimi, şöyle konuştu:

''Daha yeni Gaziantep'te menfur bir saldırı sonucu ölen meslektaşımızın acısı taze olarak yüreğimizdeyken, ilimizde zor şartlarda hizmet eden acil tıp uzmanımıza yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Tabipler Odası olarak uzun yıllardır dile getirdiğimiz sağlıkta şiddetin aşırı derecede arttığı ve bu konuda önlem alınması gerektiği apaçık meydandadır. Artık başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu yasa ve yönetmenliklerle can güvenliğinin kalmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. Üst düzey devlet memuru olmamıza ve yüksek riskli görev yapmamıza rağmen ne bir savcı ne bir hakim ne de bir polis kadar korunamamaktayız. Bizleri koruyacak etkili bir yasa ve yönetmenlik, kurum bulunmamakta, var olanlar ise işletilmemektedir.''

TBMM ve Sağlık Bakanlığı'nın olaya biran önce el koymasını isteyen Kırimi, sağlıkta şiddeti engelleyecek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler