Özdemir Ağabey Vefat Etti!

AK Parti Isparta Milletvekili ve Said Özdemir'in yeğeni Sait Yüce, dayısının 1927'de Siirt'in Tillo ilçesinde doğduğunu belirtti.

Özdemir Ağabey Vefat Etti!

8 KEZ MAHKUM EDİLDİ

Özdemir'in, Bediüzzaman'ın Risale-i Nur eserlerini Ankara'da 1956 yılında Latin harfleriyle ilk kez neşrettiğini anlatan Yüce, bu faaliyetlerinden dolayı değişik zamanlarda 8 kez hapse mahkum edildiğini ifade etti.

Yüce, Bediüzzaman'ın eserlerinde de belirttiği 12 varisi arasında yer alan Özdemir'in cenazesine, Nursi'nin yaşayan diğer talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı'nın da katılacağını söyledi.

Sait Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hastaneye kaldırıldığı pazartesi gününden itibaren Özdemir'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığını kaydetti.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir'in vefatı dolayısıyla ailesini arayarak, başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Özdemir'in vefatının kendisini derinden üzdüğünü ifade ederek, merhuma Allah'tan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz