Özgecan Aslan'a canice kıyanlar hakim karşısında!

11 Şubat 2015 tarihinde Mersin’de bindiği minibüste canice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Can Aslan’a kıyanların yargılanmasına bu sabah başlandı. Özgecan Aslan’ın hunharca ve canavarca hisle öldürmekle alakalı tutuklanan 3 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Avukatlar ise yakalarında “Önce adam ol” yazısı taşıyordu.

Özgecan Aslan'a canice kıyanlar hakim karşısında!

Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden götürüldü.

AA'nın haberine göre; Sanıklar, adliyede özel oluşturulan konferans salonunda hazır bulundu. Birçok avukatın yer aldığı duruşmaya, Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan da katıldı. Davanın görüleceği salona basın mensupları güvenlik kontrolünden geçirilerek içeri alındı. Polis ekipleri, duruşma salonuna girenleri kayıt altına aldı.

SABIKANIZ VAR MI SORUSUNA İLGİNÇ YANIT      

Mahkeme Başkanı duruşmada sanıklara "Sabıkanız var mı?" diye sordu. İki sabıkası olduğu bilinen Ahmet Suphil Altındöken, bu soruya "Bilmiyorum" diye karşılık verdi.

DÖVİZ VE PANKARTLARLA GELDİLER

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde toplandı. Ellerinde döviz, pankart ve Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, güvenlik noktasında arandıktan sonra sloganlar atarak adliye bahçesine girdi.

"KADINA EL KALDIRAN ADAM DEĞİLDİR"

Adliyeye gelen bazı avukatların yakasında "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkati çekti. Tarsus Belediyesi tarafından adliyeye gelenlere ikramlarda bulunuldu.

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan ise duruşmadı yer almadı.

ÖZGECAN'A BİN AVUKAT

Türkiye'nin birçok yerinden yaklaşık bin avukat müdahil olma talebinde bulundu. Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığını Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle Mersin Barosu’ndan bir avukat üstlendi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Tarsus Adliyesi’nde bugün başka duruşma yok.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’’ne 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor.

Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.

Ayrıca, Mersin Barosu’nun, 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen fakat haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu belirtilmişti.

Altındöken'in eşi, halası ve araç sahibinin de arasında bulunduğu 7 kişi için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun cevabı bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz