'Partimiz üzerinden sızdırıldı'

Demirtaş "İmralı tutanaklarının sızdırılması soruşturmasında sona geldik. Milletvekili ve parti organları tarafından sızdırılmamış.Partimiz üzerinden elde edildiği anlaşılıyor" dedi

'Partimiz üzerinden sızdırıldı'

DİYARBAKIR- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sürece ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, tartışma yaratan İmralı görüşme notları ile ilgili parti olarak yürüttükleri soruşturmanın sonuna geldiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

İMRALI NOTLARI PARTİ ÜZERİNDEN SIZDIRILDI

"Yürüttüğümüz soruşturma neticesinde bazı önemli bilgiler elimizi geçti. Bir takım ince hesaplar, bir takım farklı ilişkiler kullanılarak partimiz üzerinden elde edildiği anlaşılıyor. Soruşturmanın tümüyle bitmesi sonrasında bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Bu işi kimler hangi amaçla yaptı hangi amaçla gerçekleştirdi o konuda da takdiri kamuoyuna bırakacağız. Ama kimler bu işin içindedir bunu açıklayabilecek aşamaya geldik. Bir kişiden fazla kişiler var bir kişinin tek başına becerebileceği başarabileceği iş değil, mutlaka parti içinden dışından destek almışlardır, öyle görüyoruz."

"MİLLETVEKİLİ VE PARTİ YÖNETİCİLERİMİZ İŞİN İÇİNDE YOK"

Demirtaş, görüşme notlarının nasıl sızdırıldığına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Onlar açıklasın, yoksa ben açıklarım" sözünü de değerlendirirken şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan açıklasınlar diye kast ettiği kişi biz değiliz, sayın medya organını kastediyor. Fakat şu konu da nettir bizim açımızdan; miletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz kesinlikle bu işin içinde değildir. Kesinlikle sızdırma denen mesele o belgenin basına sızdırılma işi partimiz ve milletvekilimiz tarafından gerçekleştirilmemiştir. Bu bizim açımızdan nettir, yürüttüğümüz soruşturma da da bu açığa çıktı. Zannediyorum sayın Başbakan'a şöyle bir bilgi gitmiş. Çok da sağlıklı olmayan bir bilgide bazı milletvekillerimizin bu meselenin içinde olabileceğine dair bilgiler gitmiş. Ben net olarak ifade edebilirim ki; bu bilgi yanlıştır. Bizim ulaştığımız bilgiler daha net ve daha güvenilir bilgilerdir."

Kaynak: Diyarbakır Söz