Pençe harekatında şehit oldu!

Astsubay Çavuş Ethem Demirci Pençe harekatında şehit oldu. Çatışma bölgesinde arama tarama faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Pençe harekatında şehit oldu!

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan Hava Piyade Astsubay Çavuş Ethem Demirci kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Demirci'nin naaşı, memleketi Samsun'un Havza ilçesine gönderildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ

Askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından cenaze aracına konuldu.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Havza Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı, ilçede salı günü yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

OPERASYON SÜRÜYOR

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında teröristlere ait silahlar ile el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan çok miktarda madde ve malzemenin ele geçirildiğini bildirdi.  Arama tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK'ya ait 2 Doçka uçaksavar silahı, 2 el bombası ile EYP yapımında kullanılan çok miktarda patlayıcı madde ve malzeme ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz