Görüş Bildir

Peş peşe acı haber

Sur'da kar ve soğuk havaya rağmen, bölgenin örgüt militanlarından temizlenmesi için operasyonlar sürerken, iki uzman çavuş ve bir Polis, PKK'nın keskin nişancıları tarafından kanas silahıyla vurularak şehit edildi.

Peş peşe acı haber

PKK terör örgütü militanlarını etkisiz hale getirmek ve açtıkları hendekler ile kurdukları barikatları kaldırmak için yapılan çalışmalar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 34’üncü gününe girdiği Sur ilçesinde dün peş peşe şehit haberleri geldi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede sabah saatlerinde bir polis ile ile uzman çavuş şehit oldu. Şehitlerin ardından ilçede geniş kapsamlı operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açıldı. Açılan ateşte bir uzman çavuş yaşamını yitirdi.

UZMAN ÇAVUŞ KARABACAKLI

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı sürerken, önceki gece çatışmalar çıktı. Sur'un Fatih Mahallesi Yıkık Kaya Sokak içinde örgüt militanlarının tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı asker Karabacaklı  yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

ŞEHİDE SABAH CENAZE TÖRENİ

Karabacaklı için sabah erken saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Asker Hastanesindeki törende, şehit Karabacaklı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, törende yaptığı konuşmada, Karabacaklı'nın önceki akşam Sur'da emniyet personeli ile ortak düzenlenen operasyonda şehit düştüğünü söyledi.

HESABINI VERECEKLER

Son dönemde teröristlerin, huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak için yöntem ve hedeflerini saptırdığını vurgulayan Bilek, "Hukuk, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyen ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu unutmasın; kanunlar önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" diye konuştu. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Aydın'a gönderildi.

POLİS YÜCE'NİN ŞEHİT HABERİ

Cenazenin hemen ardından ikinci şehit haberi yine Sur ilçesinden geldi. Operasyonların devam ettiği Sur ilçesinde, örgüt üyelerinin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle, Özel Harekat Polisi Musa Yüce ağır yaralandı. Yaralı Yüce, tedavi için kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Cenaze ve otopsi işlemlerinin ardından Şehit Yüce için cenaze töreni düzenlendi. İl Emniyet müdürlüğü binası önündeki cenaze töreninde ilk olarak yüce'nin öz geçmişi okundu. İngilizce öğretmenliği mezunu şehit polis Musa Yüce'nin Hakkari'den geçen yılın Temmuz ayında Diyarbakır'a geldiği ifade edildi. Şehidin eşi Hatice Yüce'yi kadın polisler teselli ederken, genç kadın daha fazla dayanamayarak eşinin tabutuna sarıldı. Tabuta kapanan kapanan Hatice Yüce, "Canım, bir tanem, ne olur kalk bizi bırakmayacağına söz verdin bir tanem. Yaşadığını biliyorum, ne olur gitme, beni bırakma ne olur. Yaşıyorsun biliyorum" diyerek gözyaşları döktü. Yakınları, eşinin tabutunun başından ayrılmak istemeyen Hatice Yüce'yi güçlükle tabuttan uzaklaştırdı.

Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, terör örgütüyle ve destek verenlerle milletle birlikte yek vücut olarak mücadelenin devam edeceğini söyledi. Şehit polis Yüce'nin cenazesi daha sonra arkadaşları tarafından katafalktan alınarak tekbirlerle ambulansa götürüldü. Şehidin eşi Hatice Yüce ile kadın polislerin kucağında bulunan 3 yaşındaki kızı Zehra ile 10 aylık oğlu Muhammed Ali tabutun arkasından yürüdü.

BABA BABA DİYE SESLENDİ

Şehit Yüce'nin 3 yaşındaki kızı Zehra babasının tabutunun arkasından, "Baba, baba" diyerek bağırması yürekleri dağladı. Daha sonra annesine "Anne babam" demesi üzerine Hatice Yüce, " Baban uyuyor artık uyanmayacak kızım, bizi bırakıp gitti baban. Aldılar onu bizden, kıydılar" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis Musa Yüce'nin cenazesi daha toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Kayseri'ye gönderildi.

TÖRENE KATILANLAR

Her iki cinaze törenine Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile bazı kurum temsilcileri katıldı. Yüce'nin cenazesi Kayseri'ye gönderildi.

Uğurlama töreninin ardından Vali Aksoy, önceki çatışmalarda yaralanan polis ve jandarmaları ziyaret etti. Yaralı polisler ve jandarmalar hakkında yakınlarından ve hastane yetkililerinden bilgi alan Vali Aksoy daha sonra hastaneden ayrıldı.

3'ÜNCÜ ŞEHİT HABERİ GELDİ

Karabacaklı ve Yüce'nin şehit edilmesinin ardından yürütülen operasyonda, saat 15.00 sıralarında 1 uzman çavuş daha şehit oldu. Operasyon sırasında teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.  Sur'da dün geceden bu yana şehit olan güvenlik mensubu sayısı 2'si asker, 1'i polis olmak üzere 3'e yükseldi. İlçede, 34 gündür devam eden operasyonlarda, 9 güvenlik görevlisi şehit oldu, 74 güvenlik görevlisi yaralandı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın önceki gün yaptığı açıklamaya göre, 55 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. İlçede, operasyonlar sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi