Görüş Bildir

'PKK Kürt meselesini bir sektör gibi görüyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana arasındaki görüşmeyle ilgili çarpıcı tespitler yaptı.

'PKK Kürt meselesini bir sektör gibi görüyor'

PKK'yı 'Kürt kimliğini asimile etmeye uğraşan baş odak' diye niteleyen Çelik, BDP'nin de Kürt meselesini sektör gibi gördüğünü savundu. İşte Çelik'in Twitter'daki mesajlarından satırbaşları:

- Başbakanımızın Leyla Zana'yı kabulünden sonra, PKK ve BDP'den gelen tepkiler, bu iki yapının söylemlerinin arka planını daha net gösterdi. BDP öteden beri PKK'nın mütercimi gibi çalıştığından bir varlık gösteremiyor.

- PKK tarafından 'hiçleştirilen' BDP, Kürt meselesini bir 'sektör' gibi görüyor. Ve bu sektörün tekelci patronu olmaya çalışıyor. O nedenle Zana'nın kendileri dışında bir inisiyatif başlatmasını kendi patronajları için tehdit görüp mahkum etmeye çalıştılar. Ama Zana'nın Kürt kamuoyundaki karşılığının güçlü olduğunu görünce görüşme sonrası sahiplenmeye çalıştılar.

- Zana'yı 'davayı satmakla' ya da 'yaptıklarının rakiplerinin eline koz verdiğini' söyleyerek geriletmeye çalışmaktadırlar. Bu yaklaşım bütün ilkel örgütlerin başvurduğu bir mahkum etme yöntemidir.

 

PKK'DA DERİN TEDİRGİNLİK

- PKK varlığını Kürtleri ezenlerle gizli işbirliğine borçlu. Kürtlerin durumunu iyileştiren her siyaseti tehlikeli kabul eder. PKK, Kürt meselesini doğuran geçmişteki derin devlet yapılanmaları ile işbirliği imkanını kaybetmiş olmanın tedirginliğini yaşamaktadır.

- PKK bugün Kürt kimliğini asimile etmeye uğraşan en baş odaktır. PKK bugün Kürt kimliğini kendi örgüt ideolojisi etrafında 'asimile' etmeye çalışarak, geçmişte derin devlet adına yapılan ret ve inkar politikalarının Kürt ırkçılığı türevini üretmektedir.

AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi