PKK saldırıları: 5 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Van'ın Gürpınar ilçesi ile Çatak ilçesi arasında ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'nın gerçekleştirdiği saldırılarda 5 asker şehit oldu. Yaralı 9 askerin tedavileri sürüyor. Bir asker de operasyonlar sırasındaki kazada hayatını kaybetti.

PKK saldırıları: 5 şehit

Terörle mücadele kapsamında Güneydoğu illerinde operasyonlar kesintisiz devam ederken, dün Nusaybin ve Van'ın Gürpınar ilçesinden acı haberler geldi. PKK saldırılarında, 5 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

NUSAYBİN'DE SALDIRI

Nusaybin İlçesi'nde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek başlattığı operasyon sürüyor. Operasyonun sürdüğü Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı dün öğlen saatlerinde infilak ettirildi.

3 ASKER ŞEHİT

Patlama sonucu 3'ü ağır olmak üzere, 9 asker yaralanarak Nusaybin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 3'ü şehit olduğu bildirilirken, 6 askerin tedavilerinin devam ettiği ifade edildi. Bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

BABA OCAKLARI

Şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın ailesine acı haber ulaştı. Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle Mardin Nusaybin'e giden evli ve 2 çocuk babası Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın şehit olduğu haberini alan Kayseri'de birliğindeki silah arkadaşlarını büyük üzüntü yaşadı. Köşk Kışlası'ndaki lojmanda acı haberi alan şehidin eşi, Ankara'daki ailesinin yanına gitmek üzere Kayseri'den yola çıktı. Şehit Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın aslen Erzurumlu olan ailesinin Ankara'da oturduğu belirtildi.

AFYONA KARA HABER

Ağır yaralanıp hastaneye kaldırılanlardan şehit olan 3 askerden biri olan uzman çavuş Hasan Basri Tek'in acı haberi Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde oturan anne Zehra Tek'e verildi. Şevki Mahallesi Kışla Caddesi'ndeki evine gelen Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay ile askeri yetkililerden acı haberi alan anne Zehra Tek, fenalık geçirdi.

Eşi İhsan Tek'i 10 yıl önce kaybettikten sonra 4 çocuğunu güç koşullarda yetiştiren Zehra Tek'in evine komşuları ve akrabaları akın etti. Evin önüne iki ambulans gönderilirken, rahatsızlanan şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Bolvadin Belediyesi'nin taziye çadırı kurduğu şehit evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bekar olduğu belirtilen şehit Tek'in 2'si erkek 3 kardeşi olduğu ve en son 7 ay önce annesini ziyarete geldiği belirtildi. 2 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli olan şehit Hasan Basri Tek, Afyonkarahisar'ın son 10 ayda 9'uncu, Bolvadin'in ise 2'nci şehidi oldu.

VAN'DA PEŞ PEŞE ŞEHİT

Van'nın Gürpınar İlçesi'nde, dün sabah PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehitlerin aileleri, asker ve polisler katıldı.

OĞLU SÜREKLİ AĞLADI

Tören şehitlerin öz geçmişinin okunması ve Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün dua okumasıyla başladı. Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in 8 yaşındaki oğlu Efekağan sürekli ağlayarak annesi Emine Salik'e sarıldı. Küçük Efekağan babasını dua ederek uğurlarken, şehidin eşinin "Beni yalnız bırakıp kara topraklara gitti" diyerek haykırması herkesi gözyaşına boğdu. Daha sonra şehitler bir süre tören mangasının omuzlarında taşınarak uçağa konuldu. Toprağa verilmek üzere Şehit Özer Salik'in cenazesi Adıyaman'a, Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'nın cenazesi ise Ankara'ya gönderildi.

AKTÜTÜNDEKİ ŞEHİTLER

Şemdinli İlçesi'nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan 4 askerin cenazeleri, Van'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehit er Bestami Güler'in babası Osman Güler, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Tören saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftü  Yardımcısı Faruk Oğuz dua okudu. Duanın ardından Şemdinli-Aktütün karayolunda meydana gelen saldırıda şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar Kırşehir, Uzman Çavuş Veli Demiryürek Osmaniye, Sözleşmeli Piyade Er Recep Alpmala Konya, Sözleşmeli Piyade Er Bestami Güler Hatay'a gönderilmek üzere cenazeler bir süre arkadaşlarının omuzunda taşınarak uçağa konuldu.

BAK BABAN GELDİ KALK OĞLUM

Şehit oğlu Bestami Güler'in uğurlama törenine katılmak üzere Van'a gelen baba Osman Güler'i Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Baba Osman Güler, tören alanına gelirken, "Daha annenin toprağı soğumadı. Bak baban geldi kalk oğlum" çığlığı yürekleri dağladı. Daha sonra şehit oğlunun konulduğu uçağa binen baba Güler burada ise "Bir oğlum daha var. Onu da feda ederim, Evelallah korkmuyorum. Benim canım yandı, başkasının yanmasın" diye konuştu.

TATVAN'DA ÇATIŞMA İKİ ASKER YARALI

Tatvan İlçesi'ne bağlı Tokaçlı Köyü kırsalında önceki akşam saatlerinde operasyona çıkan askerlere PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateşe anında karşılık verilirken, çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralılar, Tatvan asker hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

PKK'LILAR ŞANTİYE BASTI

Muş'un Eralan köyü Kulp Deresi mevkisinde Muş-Elazığ demiryolunda yenileme çalışması yapan özel bir şirkete ait şantiye, önceki akşam silahlı bir grup PKK'lı tarafından basıldı. Örgüt üyeleri, 8 iş makinesini ateşe verdikten sonra dağlık alana kaçtı. Örgüt üyelerinin yakalanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından bölgede operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler