Görüş Bildir

PKK ve BDP'ye karşılar

Kürt sorununun federasyon sistemiyle çözülebileceğini savunanlar 'Kürdistan Parti Hareketi' adı altında yeni bir oluşum başlattı.

PKK ve BDP'ye karşılar

Türkiye’de Kürt sorununun federasyon sistemiyle çözülebileceğini savunan 12 Eylül müdahalesinden önce aktif olan 'Ala Rızgari'nin yönetici ve üyeleri bir araya gelerek 'Kürdistan Parti Hareketi' adı altında yeni bir oluşum başlattı.

YENİ PARTİ OLUŞUMU

Diyarbakır'da son olarak ortaya çıkan ve 12 Eylül öncesi yasa dışı Ala Rızgari (Kurtuluş bayrağı) örgütünün yönetici kadrolarının öncülük ettiği 'Kürdistan Parti Hareketi', PKK ve BDP'ye muhalifl radikal Kürt gruplarının başında geliyor. Diyarbakır'daki bir düğün salonundaki 'Kürdistan Parti Hareketi' toplantısına 30 kişi katıldı.

Hareketin öncülüğünü yapan PKK karşıtı söylemleriyle tanınan Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü'nün konuşmasından önce sözde 'devrim şehitleri' için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından Kuzey Irak'ta marş olarak okunan Kürt marşi "Ey Rakip" okundu.

 

PKK VE BDP'YE KARŞI

Irak'taki Kürt Bölgesinde kullanılan Kürt bayrağının da asıldığı salonda üzerinde Türkiye'deki Kürt isyanlarının liderleri olan Şeyh Said, Cibranlı Halid, Seyyid Rıza, İhsan Nuri, Irak bölgesindeki isyanın lideri Molla Mustafa Barzani, Şeyh Mahmud Barzenci ile İran'da 1946 yılında kurulan ancak 6 ay sonra yıkılan Mahabat Kürt Cumhuriyeti'nin lideri Gazi Muhameddin fotoğrafları bulunan ve Kürtçe, 'Kürdistan Partisi'nin kurulması için genel toplantı" yazısı bulunan pankart asıldı.

 

FARKLI BİR PROGRAM

Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü ile Kürt siyasetiyle ilgili çalışmalar yapan Mehmet Emin Kardaş'ın öncülük ettiği Kürdistan Parti Hareketi toplantısında katılımcılara yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Hareketin, Kürtlerin birliğini savunmayı amaçladığını belirten Güçlü, "Kürdistan ismi ile bir siyasi parti kurmak, mevcut siyasi partilerden farklı programa sahip olmak istiyoruz. Türk tarafının da istemesi halinde, bir federal devleti bu aşamada savunuruz. Kürtler, parçalanmış bir milletir. Biz bu milletin birliğini savunuyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi