Görüş Bildir

Plazada kanlı çatışma!

Yenişehirdeki bir Plazada, alacaklılar çatıştı. Aydın İnşaatın sahibi Sedat Aydın öldürülürken, iki kişi de yaralandı.

Plazada kanlı çatışma!

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir plazdaki inşaat bürosunda, iki grup arasında alacak meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda Aydın İnşaatın sahibi Sedat Aydın yaşamını yitirdi, Gündüz Taş ile ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Olayla ilgisi oldukları sanılan iki kişi de polis taraffından gözaltına alındı. Aydın inşaatı bir süre önce, bazı vatandaşlar tarafından konutlarının kendilerine verilmediğini ileri sürerek, "dolandırıcılık" iddiasında bulunmuştu.

ALACAKLILAR KARŞILAŞINCA

Alınan bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi lise 4. sokaktaki Güneş Plazadaki Aydın İnşaata ait büroda meydana geldi. Aralarında alacak meselesi olan iki grup, plazanın giriş katında karşılaştı. Grup arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek, silahlı kavgaya dönüştü.

SİLAHLI ÇATIŞMA YAŞANDI

Kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan Aydın İnşaatın sahibi Sedat Aydın ile Gündüz Taş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi. Kavgada yaralanan Aydın ve Taş ambulansla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SEDAT AYDIN KURTARILAMADI

Hastanenin acil servisine kaldırılan yaralılardan 38 yaşındaki Sedat Aydın, burada doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İşadamı Aydın'ın cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırılırken, yaralı Gündüz Taş(48) ile smi öğrenilemeyen kişinin hayati tehlikesinin olmadığı, tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Özel Harekat Timlerinin yansıra Asayiş ve Cinayet Şube ekipleri bölgede kapsamlı güvenlik önlemleri alıp, kavga karıştıkları tespit edilen silahlı iki kişiyi gözaltına aldı. Siz konusu iki kişinin bir süre plazadanın giriş ve çıkışlarını tutarak, içeridekileri rehin aldı. Polisin müdahalesiyle, rehine olayı son buldu.

YÜZLERCE KİŞİ ŞİKAYETÇİ

Buarada Hastanede güvenlik önlemleri artırılırken, olayı haber alan Aydın ve Taş'ın yakınları, Selahaddin Eyyubi Devlet hastanesine akın etti.  Saldırıda hayatını kaybeden Sedat Aydın'la ilgili bir süre önce aralarında iş adamı, hâkim, savcı, avukat, mühendis, öğretmen, imam ve diğer bazı memurlar ile çok sayıda vatandaşın olduğu yüzlerce kişinin mağdur edildiklerini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi