'Polisim' Diyen Dolandırıcıya 640 Bin TL'sini Kaptırmaktan Yine Polis Kurtardı!

Karabük'te yaşanan olay dolandırıcıların bir tuzağının daha nasıl çöktüğünü ortaya koyuyor. Polisim diyerek vatandaşın 640 bin TL'sini almaya çalışan kişiler, yine polis ekiplerince tutuklandı!

'Polisim' Diyen Dolandırıcıya 640 Bin TL'sini Kaptırmaktan Yine Polis Kurtardı!

Karabük ilinde polis olduğunu iddia ederek 640 bin TL dolandırılmak istenen vatandaşı polisler kurtardı. Edinilen bilgiye göre, H.M.’yi telefonla arayan dolandırıcılar, kimliğinin kopyalandığını, suç örgütlerine karıştığını ve polis olduklarını iddia ederek olayı çözebileceklerini söyleyerek dolandırmak istediler.

Vatandaşı Polis Olduğunu İddia Eden Dolandırıcılardan Polis Kurtardı!

Karabük’te yaşayan H.M., evde bulunan 640 bin TL değerindeki 17 adet cumhuriyet altını, 2 adet mega bileziği ve 4 bileziği bozdurmak için kuyumcuya gitti. Kuyumcular, H.M.’nin dolandırılmak üzere olduğundan şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri il merkezindeki ATM, banka ve kuyumcularda önlem alarak şahsın dolandırılmasına engel oldu.

Dolandırıcılardan şikayetçi olmayan H.M.’ye, polis ekipleri bu tür dolandırıcılık konusunda bilgi verdi. İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesinde ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda mücadele vereceklerini söyledi.

Vatandaşların kendilerini arayarak asker, polis ya da savcı olarak tanıtıp para talep eden dolandırıcılara itibar etmemeleri gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Sanal Dolandırıcılığa Operasyon; 64 Gözaltı
Dolandırıcılara Paydos Tokadı!
Bir Seçil Erzan Vakası da Çankırı’da: 100 Milyonluk Vurgun

Kaynak: İHA