Polisle iftar!

Vali Güzeloğlu, kentin üst düzey yönetici ve Polis teşkilatıyla iftarda bir araya geldi. Güzeloğlu, "mazlumun sığınağı son insanlık kayası olan bir anlayışı temsil etmekteyiz dedi.

Polisle iftar!

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentte görev yapan üstdüzey yöneticiler ve Emniyet müdürlüğü Mensuplarıyla, iftarda buluştu. Renkli ve duygu dolu anlar yaşanırken Vali Güzeloğlu, "mazlumun sığınağı son insanlık kayası olan bir anlayışı temsil etmekteyiz dedi.

İftar programına Güzeloğlu'nun yansıra, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Ersin Eser, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı  Vekili Alper Tunçer, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral  Mustafa Başoğlu ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

İFTAR BULUŞMASI

İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın açılış konuşması ile başlayan iftar programı Vali Güzeloğlu’nun konuşması ile devam etti. Vali Güzeloğl, konuşmasına; Mübarek Ramazan ayının bu çok kıymetli vaktinde inancımızın çok özel Kadir Gecesini arayacağımız son 10 gününde sizlerle birlikte olmaktan birlikte orucumuzu açmaktan Rabbimizin huzurunda manevi bir kardeşliğimizi bir arada yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek başladı.

MADDİ VE MANEVİ

‘Bir büyük devletsiz. Bugün maddi ve manevi olarak her alanda ve anlamda hamdolsun dünyaya örnek bir seviye ve düzeydeyiz.  Öncelikle insanlık ve İslam'ı temsil eden, sofrasını açan, elindekini paylaşan mazlum ve mağdura kucak açan, onlara yurt olan bir büyük ahlakı temsil etmekteyiz.  Nasıl ki her birimizin kendi vicdanında ve imanında ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturuna şehadet ediyor ve bunun gereğiyle iman ediyorsak biz de devlet olarak bırakın açı, açıkta olanı hayat hakkı zorda olanlara, yaşam hakkı tanınmayanlara da kapılarını açan onlara yurt olan mazlumun sığınağı son insanlık kayası olan bir anlayışı temsil etmekteyiz’ diyen Vali Güzeloğlu, bugün 5 milyona yakın savaşın, yıkımın ve yok oluşun pençesindeki insanlanın bu ülkede hayat ve sığınacak bir ev bulduğunu belirtti.

ÜLKENİN DEĞERLERİ

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanımızın şahsında insanlığın değerlerini yeniden dünyaya sunduğunu ifaden Vali Güzeloğlu, ‘ Hamdolsun bu ülkenin içinde ve dışında bu büyük devlet ve milletin birlik ve beraberliğinin ebediyete kadar kararlı ve imanlı bir şekilde gelişmesine ahdetmişleri önlemek isteyenler de, bugün manevi olarak bizle birlikte olduğuna inandığımız başta şehitlerimiz ve onlarla aynı saftaki kahraman gazilerimiz ve bu milletin her bir imanlı ferdi ile yok edildi, etkisiz hale getirildi’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZ MİRASI

Sözlerine ‘Bina girişinde bizleri şehitlerimizin isimleri karşılıyor. Şüphesiz maddi olarak o varlıklarda ama manevi olarak şehitler tepesinde her dem bizlerle birlikte ve Fatihalarla. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Mekânları cennet komşuları Peygamberimiz olsun. Rabbim bizleri de onlara komşu eylesin İnşallah. Hayatın gayesi ve anlamı budur. Biz devlet adına bu kararlılığı yaşatan, taşıyan ve bu gücü temsil eden insanlarız. Bugün böylesi alanlar ve binalar işte hamdolsun şükrederek başlanılan sofralar ve devletimiz var olsun o duasıyla tamamlanan bu anlar ve zamanlar. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bu değeri yaşatmak ve sonsuza kadar geliştirerek taşıma kararlılığını sergilemeliyiz. Bugün bu ülkenin her bir köşesi bir huzur ve güven diyarı.  Diyarbakır Huzurlu. Her biriniz burada olmayan Jandarma Kuvvetlerimiz, Kara kuvvetlerimiz, şüphesiz alanda görev yapan korucumuz, istihbarat personelimiz dahil, her birisinin bu imanlı duruşu ile bugün Diyarbakırın sadece merkezi değil her bir köşesi huzur ve güven diyarı haline geldi. Rabbim sizlerden razı olsun.’’ diyerek devam etti.

Vali Güzeloğlu, ‘Bu kararlılıkla geleceğe doğru yürüyüşümüzde, gelecek her günümüze daha güzel daha gelişmiş daha kalkınmış bir ülke olarak erişmeyi bizlere nasip eylesin. Bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan değerli Emniyet Müdürü ve ekibine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından  Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Cami İmamı Cuma Duran ‘ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından akşam ezanının okunması ile iftar yemeği yendi. İftar yemeğinin yenmesinin ardından yemek duası yapılmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz