Görüş Bildir

POMEM PÖH 10 bin Özel harekat polisi alımı sonuçları açıklandı - İşte Eğitim Parkurları

POMEM Özel Harekat sınav sonuççları sorgulama sayfası aktif edildi. Uzun süredir merakla beklenen PÖH sınav sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. PÖH sonuçlarına ulaşmak için tc kimliğinizle giriş yapabilirsiniz Geçtiğimiz dönemde yapılan 10 bin özel harekat polis alımı için adaylar parkur, sınav ve mülakat için merakla araştırmaktaydı.

POMEM PÖH 10 bin Özel harekat polisi alımı sonuçları açıklandı - İşte Eğitim Parkurları

POMEM Özel Harekat sınav sonuççları sorgulama sayfası aktif edildi. Uzun süredir merakla beklenen PÖH sınav sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Binlerce polis adayı, merakla bu günü beklemekteydi. Geçtiğimiz dönemde yapılan 10 bin özel harekat polis alımı için adaylar parkur, sınav ve mülakat için merakla araştırmaktaydı. 10 bin kişilik özel harekat polsi alımları için başvuru sayısının geçtiğimiz dönemde 220 bini geçtiği belirlenmiş ve adayların merakları da bir o kadar artmıştı. Polis Akademisi ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere alınacak 9 bin erkek ve bin kadın alımı için, bu sene rekor bir başvuru yapılmıştı. Sınavı ve mülakatı geçen öğrencilerin bölümlere dağıtılacağı ve eğitimlerine başlayacağı açıklanmıştı.

PÖH EĞİTİM PARKURLARI

Eğitimlerin başlaması ile birlikte öğrencilere keskin nişancı, pusuya karşı koyma, keşif, istihbarat, nokta operasyonu, rehine kurtarma operasyonu, koruma, köpek timi, bomba ve su eğitimi gibi kesin bilgiler ve uygulama metodları sunulacak. Eğitimlerin son aşamasında ise Özel Harekat polisi seçilen kişiler, 10 kilo sırt çantası ile 2 bin 500 metreyi 15 dakikanın altında kat edebilecek, tabanca ve piyade tüfeği atışlarında yüzde 50 başarı sağlayacak kapasiteye ulaşacak.

POLİS AKADEMİSİ pöh ALIMI SONUÇLARINI AÇIKLADI

Polis Akademi Başkanlığı son dakika olarak resmi internet sayfasından açıklama yaptı. Akademi tarafından açıklana bilgide "Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19. Dönem polis meslek eğitimi için Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencileri belirlemek üzere yapılan 19. Dönem POMEM Özel Harekat Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunda 10.000 erkek aday Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanmıştır.

Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur." denildi.

E-Devlet kapısı şifreniz ile PÖH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Açıklanan sonuçlarda başarı sıralaması adayların puanlarına göre nitelendrildi ve en yüksek puandan en aşağı puana kadar olduğu gözlemlendi. POMEM eğitimine hazır olduğu saptanan 10 bin aday için liste hazırlandı ve kişierin kimlikleri belirlendi.

 EGM’de konu ile alakalı açıklama yaptı. Asıl kazanan adayların POMEM’lere geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteğiyle eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını Polis Akademisi Başkanlığı’nın ’http://www.pa.edu.tr/’ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecek.

FETO KIZ ÖĞRENCİ YURDU PÖH BÜNYESİNE GEÇTİ

Erzurum'da 15 Temmuz darbe girişimi akabinde FETO bünyesinde bulunan kız öğrenci yurdunun Özel Harekat Şube Müdürlüğüne tahsis edildi. Konu ile alakalı geçtiğimiz sene açıklama yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu "Polislerimiz de şu andan itibaren milletimize ve devletimize burada hizmet vermeye başladı. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederim. Bu binayı baştan aşağıya yeniden yapıyorlar. Büyük oranda da tamamlandı. Böylece bu güzel bina, artık Fetullahçı Terör Örgütü'nün değil, devletine ve milletine hizmet eden polislerimizin mekanı olacak." dedi.

BAŞVURULAR İLERİ TARİHE ATILMIŞTI

Polis Akademisi Başkanlığı 10 Bin Özel Harekat Polisi alımı başvuruları için geçtğimiz sne ekim başında yapılacağı belirlenen başvuru tarihini, iileri bir vakite itmişti. Meraklı göslerle bekleyen adayların da beklemesi o dönemde ir hayli güç olmuştu.  O dönemde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre başvuru tarihinin erteleme açıklaması olarak; “Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir