Ramazan'da İslam'a nefret nöbetini Cumhuriyet sürdürdü! Peygamberi hedef aldılar

Türkiye mübarek Ramazan-ı Şerif’in manevi heyecanını yaşarken İslam karşıtı medya ikinci günde de boş durmadı.

Ramazan'da İslam'a nefret nöbetini Cumhuriyet sürdürdü! Peygamberi hedef aldılar

Ramazan’ın ilk gününde Sözcü gazetesinin Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadis-i şerifini hedef almasının ardından nefret serisini bugün Cumhuriyet gazetesi sürdürdü.

İSLAM KARŞITI YAYINLAR

Cumhuriyet gazetesi, hem karikatürle hem de çarpıtma haberiyle İslam’ın alkol ile ilgili hükmünü dile doladı. İslamofobik karikatüründe bir imamı para kasasını delerken resmeden Cumhuriyet, imamın “Lanel olsun alkol alana da satana da! Neyse, bakalım vergilerden ne kadar para düşmüş bize” dediğini iddia ediyor.

DİYANETE YÜKLEDİLER

“Diyanet ‘lanetledi’ ama...” başlıklı haberde ise  “Torpille işe giren ve kopya çekip sınav kazananların aldıkları maaşın ‘helal’ olduğunu öne süren Diyanet, alkollü içecek üreten, taşıyan, satan ve servis edenlere ‘lanet’ edildiğini savundu. Buna karşın alkollü içkilerden milyarlarca liralık vergi alınıyor.” denildi.

Sözcü gazetesi de Ramazan-ı Şerif’in 11 Mart’ta yayınladığı haberde,  “Diyanet’ten milyonları günahkar ilan eden fetva... İçki üreten, satan ve servis eden lanetliymiş” başlığı kullanılmıştı.

PEYGAMBERE SAYGISIZLIK

Sözcü’nün haberinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt’un, “Sadece içene değil, üretene, ürettirene, taşıyana, sunana, kendisi için taşıtana, servis edilene, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. ‘Allah’ın rahmetinden uzak olsunlar’ diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde” açıklaması yer almıştı.

Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin rahatsız olarak birinci sayfasına taşıdığı ifade, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hadis-i şerifinde yer alıyor.

PEYGAMBER EFENDİMİZ NE DİYOR?

Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:

“Allah içkiye, onu içene, dağıtana, satana, satın alana, üzümünü sıkana, kendisi için sıktırana, taşıyana ve kendisine taşınana ve parasını yiyene lanet etsin.” (Camiussağir - 7253)

Maide Suresi 90’ıncı Ayet-i Kerime’de ise alkolle ilgili müslümanlara yönelik şu buyruk yer alıyor:

 “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?”

DEĞERLERİMİZE SALDIRIYORLAR

Ramazan ayının ilk gününde peş peşe yayınlanan bu haberler, CHP medyasının dini değerlere saldırmaya devam ettiğini gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler