Görüş Bildir

Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın müstakbel babası, kalp krizi geçirdi, nişan iptal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nişan hazırlıkları başlamışken müstakbel eşi Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'dan gelen sağlık haberi herkesi şok etti. İş adamı Özdemir Bayraktar kalp krizi geçirdi. Özdemir Bayraktar'ın sağlık durumu nasıl? Özdemir Bayraktar kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın müstakbel babası, kalp krizi geçirdi, nişan iptal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nişan hazırlıkları başlamışken müstakbel eşi Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'dan gelen sağlık haberi herkesi şok etti. İş adamı Özdemir Bayraktar kalp krizi geçirdi. Özdemir Bayraktar'ın sağlık durumu nasıl? Özdemir Bayraktar kimdir?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın bu akşam yapılacak nişanı, damat adayı Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın kalp rahatsızlığı geçirmesi nedeniyle ertelendi.

Tarabya Huber Köşkü'nde bu akşam yapılacak nişan töreni nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi Kısıklı'daki evlerinden Tarabya'ya hareket edecekleri sırada, damat adayı Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın rahatsızlandığı haberi geldi. Bu haber üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın kaldırıldığı Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gitti. Özdemir Bayraktar'ın aort damarıyla ilgili rahatsızlık geçirdiği ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nişanının ileri bir tarihte yapılacağı belirtildi.

Selçuk Bayraktar, İTÜ Elektronik Mühendisliği'ni bitirdi. Daha sonra ABD'ye giderek University of Pennsylvania'da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT)  robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. 11 yıldır kendi şirketinde çalışan Selçuk Bayraktar, birçok sistemin milli olarak geliştirilmesi projesinde görev aldı.

Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, geçtiğimiz yıl 17 Aralık'ta Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve hedefini yüzde 100 vurma başarısı göstermişti.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Başarılar

Milli Havacılık rekorlarına imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sistemi’nin güdüm ve kontrol sistemi tasarımı.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk Milli İHA olma ünvanına sahip Bayraktar Mini İHA’nın tasarımı.

Bayraktar TB2 İHA Sistemi ile Milli Füze atışının başarıyla tamamlama (Türk Patent Enstitüsü Tescil No: 2015 03023)

Türkiye’nin ilk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHA’nın tasarımı.

Ödüller

6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı / Şırnak Tuğgeneral Salih Ulusoy tarafından verilen Mini İnsansız Keşif Helikopteri konusunda yaptığı çalışmaların, bölücü terör örgütü ile mücadeleye katkısından dolayı teşekkür belgesi.

Robot Teknolojileri Zirvesi (2012) Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracını yaptığı için teşekkür plaketi.

Avrasya Bir Vakfı’nın Türk kültür dünyasına verdiği fevkalade hizmetleri münasebetiyle sunduğu teşekkür plaketi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı teşekkür plaketi.

İTÜ IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen Projekent 2011 katkısı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatro-Tek ’11 Etkinliği Katılımı ve Teşekkür Belgesi

YTÜ 3. Savunma Sanayi Günleri Etkinliği Katılımı

Yıldız Teknik Üniversitesi DBF (Yap Tasarla Uçur) Takımı Teşekkür Plaketi (17 Mart 2015) 

Future Flight Design Yarışması Jüri Üyeliği ve Bilimsel Danışmanlık, Hava Harp Okulu, FFD 2013

Patentleri

Hava Araçları İçin Otomatik İniş-Kalkış Sistemi (Türk Patent Enstitüsü 2015/07928)

Değişen Çalışma Şartlarını Algılayabilen Elektromekanik Servo Motor Kontrollü Eyleyici Sistemi Ve Kontrol Metodu (Türk Patent Enstitüsü 2015/14111)

Üç Yedekli Uçuş Kontrol Sistemi (Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2015-00693)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir