Roboski adaleti bekliyor

Diyarbakır’da Kardeşlik İçin Adalet Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan katliamın ardından 100 gün geçmesine rağmen kamuoyunun vicdanını rahatlatacak gelişmeler olmamasına tepki gösterdi.

Roboski adaleti bekliyor

Kardeşlik İçin Adalet Platformu (KİAP), Uludere katliamından 100 gün geçmesine rağmen fillerin bulunmamasına tepki göstererek, failler nerede diye sordu.

Kardeşlik İçin Adalet Platformu (KİAP), Ofis AZC Plaza önünde saat 13.00'te Uludere katliamının faillerinin bulunmamasını protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı.

KİAP Sekteryası Bilal Medeni Yerlikaya, 28.12.2011 tarihinde gerçekleştirilen Uludere katliamının üzerinden 100 gün gibi uzun bir süre geçtiğini, açık olan bu katliamın sorumluluğunun kabul edilmesi, üzerine gidilmesi, kusuru olanların açığa alınması, cellâtların cezalandırılması, bu türden olayların bir daha gerçekleşmemesi için olayın gündemde tutulup mahkum edilmesi ve devlet adına özür dilenmesi gerekirken, akla ziyan gelişmelerin yaşandığını belirtti.

MEDYA BASKI YAPILARAK SUSTURULDU’

Uludere katliamının üzerine inatla gitmesi gereken medyanın susturulduğunu vurgulayan Medeni, "Katliama alkış tutan medya içerisinde yer almayıp vicdanlarını dinleyerek cesur bir şekilde olayın üzerine gitmeye çalışan bazı gazetecilere bizzat Başbakan Erdoğan tarafından hadleri bildirildi. Medyanın olayı katliam olarak isimlendirmemesi ve konuyu çok fazla gündemde tutmaması ve de daha dikkatli bir dil kullanılması gibi konularda medya kurumlarına baskı yapıldı." dedi.

‘DEVLET SAĞ KURTULANLARI TUTUKLADI’

Kaymakama saldırdıkları ve kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle bombardıman sırsında sağ kurtulanların bazılarının tutuklandığını bazılarının da ifadeye çağırıldıklarını dile getiren Bilal Medeni Yerlikaya; 100 gündür katilleri ortaya çıkarmamakta kaplumbağa hızıyla hareket eden devletin, Kaymakama yapılan saldırı üzerine gayet hızlı davranarak bu insanları hapse attığını vurguladı.

Devletin, sevdiklerini korkunç katliamda kaybedenlerin yakınlarından özür dilemeyi çok gördüğünü söyleyen Medeni, "Devlet, Uludere katillerini bulup adalet karşısına çıkarıp bir nebze olsun acıları hafifletmesi gerekirken, aldığı tazminat kararıyla yetinerek, böylece bu yoksul insanların acılarını parayla satın alabileceğini düşündü. Olayların aydınlatılmasına yönelik kararlılıktan uzak yaklaşım tarzıyla tazminatın gündeme getirilmesi, katliamın üzerinin örtüleceği kanaatini güçlendirdi." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz