Görüş Bildir

Sabah Namazında Kudüs İçin Dua!

HÜDA PAR tarafından organize edilen program kapsamında sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar Kudüs için dua etti.

Sabah Namazında Kudüs İçin Dua!

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen "Kudüs için dua vakti" programı kapsamında sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar Kudüs için dua ettiler.

ULU CAMİİ'DE SABAH NAMAZI

Merkez Sur ilçesinde bulunan İslam’ın 5’inci Haremi Şerifi olan Ulu Camiinde gerçekleşen dua programına HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılar, Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur'un kıldırdığı sabah namazının ardından ellerini semaya kaldırarak Kudüs için dua ettiler.

Programın ardından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

KUDÜS İÇİN DUA EDİLDİ

Yapmış oldukları program hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, Kudüs'ün özgürlüğü için ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Dursun, “Diyarbakır merkez ve merkez ilçeleri, taşra ilçeleri dahil ‘Bugün Kudüs için duada buluşalım’ çağrısı yaptık. Hakikaten sabah namazı kalabalık olursa, Müslüman kardeşlerimiz, gençlerimiz sabah namazında buluşup dualarını yaparlarsa, diğer vakitlerde ve Cuma namazında nasıl kalabalık oluşuyorsa sabah namazında da o gibi kalabalık oluşursa inşallah Allah-u Teâlâ bu bereket ile bu kalabalık vesilesiyle dualarımızı kabul eder. Malumunuz ABD ve işbirlikçileri Kudüs’ü siyonist çetenin sözde 'başkenti' ilan ettiler. Kudüs ümmetin başkentidir, Kudüs hepimizin başkentidir. Sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, bütün ümmetin başkentidir. Filistinli kardeşlerimize dua ettik, onların özgürlüğü için, Müslümanların bir araya gelmesi için, Müslümanların ümmet olabilmesi için ellerimizi Rabbimize açıp dua ettik.” dedi.

Dursun, son olarak istasyon meydanında HÜDA PAR öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yarın gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Öte yandan Ergani, Çınar, Bismil, Silvan ve Çermik ilçelerinde de "Kudüs için dua vakti" programa çerçevesinde sabah namazında bir araya gelindiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi