Saldırı planı Lice kırsalından

Saldırı planı ve bomba Lice kırsalında hazırlandı, sisli havayı fırsat bilip Çevik Kuvvet Polisine saldırı yapıldı. 8 polis memuru ve 1 şoför yaralanırken, failler yakalandı.

Saldırı planı Lice kırsalından

Canlı Hayvan Borsası mevkisinde Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola daha önceden park edilen bomba düzenekli otomobil patlatıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 8 polis memuru ile bir şoför ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 7 kişi ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 2’sinin tedavisi sürüyor.

KOMPOZE-A TİPİ PATLAYICI

Bomba imha uzmanlarının olay yerinde yaptıkları ilk incelemede, bombanın metal bir varil içinde hazırlanmış el yapımı, oto alarm düzeneğine bağlanmış tahrip gücünü artırmak için gübre ile desteklenmiş Kompoze-A tipi patlayıcı olduğu belirlendi. Olay üzerine Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hem bu arabayı buraya bırakanı hem bombayı yerleştireni Lice istikametinde yakaladı. Hemen sorguladılar. Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti.” dedi.

'TRAFO PATLADI SANDIK'

Görgü tanıklarından Şeyhmus Erdoğan, "Patlama sesinin ardından elektrik kesildi. Etrafımıza baktık bir şey yok. Herkes buraya koştu, biz de geldik. Geldiğimizde araba yanıyordu" derken,  Rıdvan Erdoğan ise "Patlama sesini herkes trafo sandı. Koştuk dışarıya bakalım ne olmuş diye. Biz baktık araba patlamış. Memurlar yaralanmıştı" dedi.

PATLAMA ÖNCESİ VE SONRASI

Canlı Hayvan Borsası girişinde güvenliği sağlamak için görevli olan çevik kuvvet ekibinin geçişi, yaşanan patlama anının güvenlik kamerası görüntüleri ve sonrasında patlatılan araçtaki yangının cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde hayvan borsası yoluna dönüş yapmak için sol sinyalini yakan midibisün görüntüden çıktıktan sonra parlama meydana geldiği, arkasından gelen sivil araçların da dörtlü sinyallerini yakarak durdukları görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz