Görüş Bildir

Saldırıda yaralanan asker tedavisinin ardından baba ocağına döndü

Van’ın Başkale ilçesindeki Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı'na, 21 gün önce PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 14 askerden biri olan İnegöllü er Erçin Öztürk tedavinin ardından evine döndü. Ailesi tarafından kesilen kurban ve okunan dualarla evine giren Erçin Öztürk, "Terhis belgemi aldım ama tekrar çağırsalar yine askere gidip vatan hainleri ile çatışırım” dedi.

Saldırıda yaralanan asker tedavisinin ardından baba ocağına döndü

Van’ın Başkale ilçesindeki Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı'na, 7 Ekim tarihinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 14 askerden biri olan İnegöl ilçesinde oturan er Erçin Öztürk tedavinin ardından uçakla Ankara’ya geldi. Ailesi tarafından havaalanından alınan Erçin Öztürk, baba evine gelişinde komşuları ve arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Babası Aydemir Öztürk tarafından kesilen kurban kanının alnına sürülmesinin ardından annesi Emine Öztürk ve kendisini karşılamaya gelenlerin elini öpen ve hasret gideren Erçin Öztürk, “Saldırı anında soğuk kanlı bir şekilde çatıştık, yaralandıktan sonra kız kardeşim Özge Öztürk’ü arayıp durumu bildirdim, daha sonra helikopterle gelip bizi aldılar ve tedavi sürecimiz hastanede tamamlandı" diye konuştu.

Yüzünde ve kafasının bir kısmındaki yaralar nedeniyle altı ayda bir askeri hastaneye gidip kontrol olacağını anlatan Erçin Öztürk, "Terhis belgemi aldım ama tekrar çağırsalar yine askere gidip vatan hainleri ile çatışırım, vatan sağ olsun” dedi. 

Gazi annesi olduğu için gururlu olduğunu anlatan Emine Öztürk ise “Oğluma kavuştuğum için çok mutluyum. Allah'a binlerce şükürler olsun ama oğlumu tekrar askere çağırsalar gözümü kırpmadan tekrar gönderirim” dedi. Baba Aydemir Öztürk ise “Allah devlete zeval vermesin” dedi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi