Saldırıdaki amaç nedir?

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda il başkanı Salih Demir yaralandı, il sekreteri Sacit Pişkin ise yaşamını yitirdi. Polis, olayı gerçekleştiren şüpheliyi gözaltına aldı.

Saldırıdaki amaç nedir?

AKŞAM SAATLERİNDE

Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında Seyhan ilçesindeki HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi, il binasına girerek HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ile il sekreteri Sacit Pişkin'e yönelik bıçaklı saldırı düzenledi.

SATIRLI SALDIRI YAPILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İl başkanı Salih Demir ile il sekreteri Sacit Pişkin, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan İl Sekreteri Sacit Pişkin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Şüpheli ise polis ekiplerince gözaltına alındı.  Polis, İl Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren Adana 1951 doğumlu A.S. güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Meydana gelen bu elim olaydan dolayı üzüntümüzü paylaşıyor, hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı,  yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir’e de acil şifalar diliyoruz" denildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Demir ve Pişgin'in saldırının ardından kanlar içerisinde il binasının iç kısmından kadınların çalışma ofisine sığındığı, ayrıca, Pişgin’in ayakta durmakta zorlandığı anlar yer aldı. 

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı’na önceki gün düzenlenen bıçaklı saldırıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan kişilere yönelik çalışma yaptı. Ekipler, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlar yapan Ç.G.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ç.G.'nin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Pişgin'in cenazesi, dün Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Pişgin'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Törende konuşan Çelik, "Arkadaşlarımızla epey bir zaman çok yakın çalıştık. Samimiyet, ihlas, gayret ve memleket sevdalarına şahidiz. Hepinize Sayın Cumhurbaşkanı'mızın selamlarını iletiyorum. Cumhurbaşkanı'mız, burada bulunan herkese, sevenlerine, HÜDA PAR camiasına, bütün milletimize başsağlığı dileklerini ve taziyelerini iletmemi istediler." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu da değerli bir kardeşlerini ebediyete uğurladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Adana, yiğit bir evladını, değerini yitirdi. İçimiz yanıyor ama bizim yas tutacak zamanımız yok çünkü gerçekten bu iyiliği bugün memlekete yayma konusunda yapılacak o kadar çok iş var ki her bir tarafa yetişmeye ve bu kardeşlerimizin de boşluğunu doldurmaya gayret edeceğiz inşallah. Sükunetimizi muhafaza edeceğiz. Bizleri gayrimeşru alanlara çekmeye çalışanlara inat iyiliği yaymaya, kardeşliği güçlendirmeye devam edeceğiz."

Kılınan cenaze namazının ardından Pişgin'in naaşı mezarlıkta defnedildi.  Törene, Pişgin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Süleyman Elban, partililer ve vatandaşlar da katıldı.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Saldırı olayıyla ilgili olarak polis ekiplerince gözaltına alınan A.S'nin (72) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

HÜR GENÇLİK ŞENLİKLERİ

Hür Gençlik Diyarbakır tarafından yapılan açıklamada, yarın yapılması planlanan tüm yaz şenlikleri programlarının iptal edildiği belirtildi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Adana'da partimize yönelik yapılan menfur saldırısı sonucu yarın (Pazar) yapılması planlanan tüm yaz şenlikleri programlarımızı iptal ediyoruz.

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Adana İl başkanımız Salih Demir ve il sekreterimiz Sacit Pişkin'e yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyoruz. Saldırı sonucu Şehid olan Sacit abimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ağır yaralanan Salih başkanımıza acil şifalar diliyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler