Sarkozy'yu ben de sevmem

Zirve, Türk takımlarının Avrupa kupalarından 3-5 yıl ceza almasının gündemde olduğu bir dönemde gerçekleşti

Sarkozy'yu ben de sevmem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Başkanı Michel Platini'yi 19 Mart Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Saat 15.00'te başlayan ve saat 16.15'te sona eren 1 saat 15 dakikalık o kritik görüşmede konuşulanlar bugüne kadar bir sır gibi saklandı. Başbakan Erdoğan ile Platini arasındaki o diyaloglara AKŞAM ulaştı...

ÖNCELİKLE şunu belirtelim, UEFA Başkanı Michel Platini, kendisi de gençlik yıllarında babasından gizli gizli futbol oynayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engin futbol bilgisi karşısında şaşkına döndü. Erdoğan, Fransız başkanın İspanya 82, Euro 84 ve Meksika 86'da attığı golleri tek tek saydı. Platini, Başbakan Erdoğan'ı ağzı açık dinledi.

ERDOĞAN altın vuruşu da Saint Etienne'in Metz'i 9-2 yendiği maçla yaptı. Kulüp doktoru 'Futbolcu olamaz, sağlığı iyi durumda değil' raporuyla Platini'nin Metz'e transferini engellemişti.

Platini'nin 30-40 yıllık anıları canlandı, Başbakan'ın tarihe geçen gollerini bir bir sayması üzerine de çok gururlandığını söyledi.

TABİİ görüşmenin gerçekleştiği tarih ise çok önemliydi. Platini'nin UEFA İcra Kurulu ve UEFA Kongresi için Türkiye'ye geldiği o dönemde Türk takımlarının Avrupa kupalarından 3-5 yıl men edilmesi konuşuluyordu.

ERDOĞAN, ihraçla ilgili Michel Platini'ye uyarıda bulundu. Başbakan, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan ve soykırım tasarısını destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi işaret ederek, Türk takımlarının Avrupa'dan men edilmesi konusunda 'Bak sen Sarkozy'ye uyma... O yanlış bir yolda...' dedi. Başkan Platini'den de ilginç bir cevap geldi.

UEFA'nın Fransız Başkanı, Erdoğan'a 'Ben de Sarkozy'yi pek sevmem' karşılığını verdi. Erdoğan Platini'nin yaptığı bu asisti kaçırmadı ve topu 90'a gönderdi.

'BAK ortak bir noktamız daha var...' sözü ile aralarındaki Sarkozy konusundaki görüş birliğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, '2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı çok istiyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz' diyerek Platini'yi köşeye sıkıştırdı.

ERDOĞAN'ı hayran hayran dinleyen, Sarkozy konusunda aynı görüşte olan Platini'den de beklendiği gibi 'Türkiye'nin bu organizasyonu alma şansı çok yüksek' cevabı geldi. Bu diyaloğun önümüzdeki dönemde Türk futboluna hem takımların Avrupa kupalarına katılımı hem de Euro 2020 ev sahipliğimiz için çok olumlu yansıması bekleniyor.

Kaynak: AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz