Savcılık Dağlıca'ya el attı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen, saldırıyla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Savcılık Dağlıca'ya el attı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç gün önce PKK tarafından Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıda 8 askerin şehit edilmesi, 19 askerin yaralanması olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında saldırı emrini veren ve gerçekleştiren örgüt mensuplarının tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

DAĞLICA'YA SAVCI SORUŞTURMASI

Soruşturma kapsamında saldırıda ölü olarak ele geçirilen PKK'lıların üzerinden çıkan örgütsel dökümanların incelenmesinin ardından Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı elde ettiği bilgi ve belgeleri fezlekeyle Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderecek.

Bu arada saldırıda güvenlik güçleri tarafından öldürülen PKK'lıların cesetleri de otopsi için Malatya ve Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Diğer yandan saldırıyla ilgili iddia edilen ihmallerinin ise askeri savcılık tarafından soruşturulacağı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler